Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Τον έδεσαν σε πεδίο βολής και αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω του

Γαλλία: Τον έδεσαν σε πεδίο βολής και αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω του

Στους εισαγγελείς, όπως αναφέρει ο Guardian, παραδόθηκαν βίντεο και εικόνες όπου φαίνονται καθαρά τόσο το ακινητοποιημένο θύμα όσο και οι συνάδελφοί του

Νομικά κινήθηκε γάλλος πιλότος που υποβλήθηκε σε καψόνι όπου συνάδελφοί του τον έδεσαν σε στόχο και μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω από αυτόν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φρεντερίκ Μπερνά, ο νεαρός πιλότος είχε σταλεί σε νέα βάση, στην Κορσική, τον Μάρτιο του 2019. Συνάδελφοί του τον άρπαξαν, τον έδεσαν με ταινία και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι του.

Στη συνέχεια, φέρεται να τον μετέφεραν σε ενεργό πεδίο βολής και να τον έδεσαν σε στόχο, ενώ μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ και έκαναν ρίψεις πυρομαχικών γύρω του για τα επόμενα 20 λεπτά.

Όπως είπε ο Μπερνά στο γαλλικό πρακτορείο, ο νεαρός πιλότος κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό σε δικαστήριο της Μασσαλίας, νομική ενέργεια που ενδέχεται να οδηγήσει στη δίωξη των υπευθύνων για βία και σκόπιμη υποβολή σε κίνδυνο της ζωής τρίτου.

Στους εισαγγελείς, όπως αναφέρει ο Guardian, παραδόθηκαν βίντεο και εικόνες όπου φαίνονται καθαρά τόσο το ακινητοποιημένο θύμα όσο και οι συνάδελφοί του.

Έρευνα για το περιστατικό

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες, εκπρόσωπος των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων τόνισε πως ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν αμέσως μόλις ενημερώθηκε σχετικώς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, προσθέτοντας πως η πολεμική αεροπορία καταδικάζει όποια ενέργεια μπορεί να προκαλέσει σωματική ή ψυχική ζημιά στο προσωπικό της.

«Αποφασίστηκαν αυστηρές κυρώσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση των μέτρων αυτών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024