Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ σωτηρίας στη Λαμία (2-0)

ΟΦΗ σωτηρίας στη Λαμία (2-0)

Ο ΟΦΗ με μεγάλη εμφάνιση πέρασε από τη Λαμία με 2-0 και σώθηκε και μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το φινάλε των play out.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στη Λαμία, επικράτησε με 2-0 και πήρε ένα τρίποντο σωτηρίας, καθώς τον ευνόησαν τα αποτελέσματα και σώθηκε και μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το τέλος των play out της Superleague. Οι Κρητικοί από το ξεκίνημα του ματς μπήκαν με αυτόν τον σκοπό, να «καθαρίσουν» την υπόθεση παραμονή και το κατάφεραν με δυο γκολ στην αρχή και στο φινάλε του ματς.

Σκόρερ ήταν οι Σακόρ και Ντε Γκούζμαν, με τον ΟΦΗ να σκαρφαλώνει στους 31 βαθμούς και να πηγαίνει αδιάφορος στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Από την άλλη η Λαμία έμεινε στους 32 βαθμούς αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς αδιάφορη, ενώ η ΑΕΛ μετά την ήττα από τον Βόλο με 3-1 αποχαιρέτησε και τυπικά τη Superleague, ενώ ο Παναιτωλικός που ηττήθηκε στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο με 3-1 θα είναι στα μπαράζ.

Όσον αφορά το ματς, ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα προκειμένου να πάρει προβάδισμα για τη νίκη και κυρίως την παραμονή. Οι Κρητικοί πήραν τα ηνία από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σακόρ έκανε ένα ξερό σουτ με το αριστερό στα όρια της περιοχής και έγραψε το 0-1. Ένα γκολ που ήρθε πολύ νωρίς και πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλο τον πάγκο των μελανόλευκων.

Στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή η Λαμία με ένα δυνατό σουτ του Μαρτίνεθ, το οποίο όμως πέρασε άουτ, ενώ από εκεί και πέρα η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 14ο και στο 17ο λεπτό η Λαμία είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες, με τον Γκαζαριάν και τον Τζανετόπουλο να σημαδεύουν το δοκάρι. Στο 14ο λεπτό ο Βούρος έκανε μεγάλο λάθος, ο Γκαζαριάν πήρε την μπάλα και με τον Βάτερμαν εκτός εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 17′ ο Τζανετόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.

Στο 29ο λεπτό, ο Γιάννου βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, έπειτα από την ασίστ του Ντε Γκούζμαν όμως απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Λαμίας. Ο ΟΦΗ μετά το γκολ είχε δώσει την κατοχή στη Λαμία, όμως απείλησε κι άλλη φορά στην κόντρα όταν ο O Γιάννου από δύσκολη γωνία προσπάθησε να νικήσει τον Επασί, ο οποίος απέκρουσε, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΟΦΗ προσπαθεί να ανεβάσει τις γραμμές του και να κρατήσει την μπάλα. Στο 54ο λεπτό μάλιστα είχε και ένα σουτ του Ντε Γκούζμαν που πέρασε άουτ. Οι Κρητικοί μετά το 60ο λεπτό προσπάθησαν να «παγώσουν» ακόμη περισσότερο τον ρυθμό, με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει και αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του.

Από το 54 και το σουτ του Ντε Γκούζμαν μέχρι και το 75ο λεπτό δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση στο ματς. Η Λαμία είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους στον ΟΦΗ, ο οποίος αμυνόταν και διαχειριζόταν το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ όμως κατάφερε σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις να διπλασιάσει τα τέρματα του και να σώσει τη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, στο 81ο λεπτό, ο Σαρδινέρο βρήκε τον Ντε Γκουζμάν σε αντεπίθεση, ο Ολλανδός πλάσαρε τον Επασί και έγραψε το 0-2. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, ωστόσο το γκολ μέτρησε. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε πολύ ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε σωστά το αποτέλεσμα και πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-0 και έσωσε τη χρονιά και μαθηματικά.

 ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος(67′ Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης(79′ Πίτι), Παλαβαντισβίλι(46′ Μπεχαράνο), Ντέλετιτς, Βασιλακάκης(46′ Τιρόνε), Γκαζαριάν(46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης(86′ Λυμπεράκης), Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ(90′ Oυές), Ντε Γκουζμάν(90′ Μπαλογιάννης), Γιάννου(62′ Νέιρα), Σαρδινέρο(86′ Στάρτζεον).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024