Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της Lavipharm

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος της Lavipharm

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαϊου, έπειτα από μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαϊου, έπειτα από μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία.

Ο βασικός μέτοχος της Lavipharm νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η απουσία του Θανάση Λαβίδα, αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην εταιρεία η οποία θρηνεί τον χαμό του.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Λαβίδας

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, αναλαμβάνει τη διοίκηση της οικογενειακής φαρμακευτικής επιχείρησης Lavipharm το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.

Σήμερα, η Lavipharm κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Είχε διατελέσει για 12 συνεχή έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.) επιφορτισμένος με τις Διεθνείς Σχέσεις.

Ήταν επίσης πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Η.Π.Α., ενώ τo 2011, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARIAD, εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη, εισηγμένη στο Nasdaq της Νέας Υόρκης.

Ήταν κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Master και Bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur du Marketing et du Management στο Παρίσι.

Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ήταν παντρεμένος με την Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.

H Lavipharm, ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1911, είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος Όμιλος Έρευνας και Ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024