Με όλες τις τιμές ακολούθησαν στην τελευταία της κατοικία τη βασίλισσα των Ζουλού

Η 65 χρονη βασίλισσα Μαντφόμπι πέθανε ξαφνικά δύο μήνες μετά το θάνατο του βασιλιά Γκούντ- γουίλ Ζουελιτίνι.
Με όλες τις τιμές ακολούθησαν στην τελευταία της κατοικία τη βασίλισσα των Ζουλού. Εκατοντάδες πολεμιστές της φυλής κρατώντας τις ασπίδες τους συνόδευσαν την πομπή στους κεντρικούς δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι γιατί ήταν εκείνη που θα γινόταν βασίλισσα. Τώρα ως έθνος και ως αξιωματικοί του βασιλιά των Ζουλού είμαστε χαμένοι» σημείωσε ο Τζέιμς Νουάντρε, φύλαρχος των Ζουλού.

Ο απροσδόκητος θάνατος της έδωσε τροφή στις φήμες ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης.

Η Μαντφόμπι ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά. Αν και τρίτη σύζυγος του βασιλιά, είχε οριστεί από τον ίδιο με διαθήκη «ενδιάμεση διάδοχος» μέχρι να ανέβει στο θρόνο ένα από τα 28 παιδιά, τα οποία απέκτησε από τις έξι συζύγους του.

Επιλέχθηκε επειδή ήταν αδελφή του βασιλιά της Σουαζιλάνδης και η η μόνη από τις έξι συζύγους του Ζουελιτίνι που στις φλέβες της έτρεχε βασιλικό αίμα.

Οι έξι γυναίκες και τα 28 παιδιά

Η πρώτη σύζυγος του βασιλιά έχει, ήδη, ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει τη μισή από την τεράστια περιουσία του, ενώ οι τέσσερις κόρες της είναι τα μόνα από τα 28 παιδιά του Ζουελιτίνι που έχουν νόμιμο δικαίωμα στο θρόνο.

Η βασίλισσα Σιμπονγκίλε Ντλαμίνι, που παντρεύτηκε τον Ζουελιτίνι το 1969, διεκδικεί για τον εαυτό της τον τίτλο της «Great Wife» ως η πρώτη σύζυγος του βασιλιά.

Οι δύο από τις τέσσερις κόρες της έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη καθώς θεωρούν πως η διαθήκη του πατέρα τους, που όρισε ενδιάμεση διάδοχο την τρίτη σύζυγό του, είναι πλαστή.

Ο επόμενος υποψήφιος για το θρόνο είναι ο 47χρονος πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Μαντφόμπι, πρίγκιπας Μισουζούλου. Το πρώτο από τα 8 παιδιά που απέκτησε ο βασιλιάς με την τρίτη σύζυγό του, αν δεν προκύψει νέος απροσδόκητος θάνατος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr