Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίλωση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη…

Σπίλωση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη…

Αφού ο κ. Βασιλακόπουλος είναι… απασχολημένος η απάντηση επιβάλλεται να δοθεί από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού

Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Μεγάλη προσωπικότητα στη χώρα του. Εγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ και εκλέχτηκε ευρωβουλευτής. Μπήκε στο «Hall Of Fame». Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για έναν τρελό του χωριού που η φωνή του ακούγεται μέχρι τε γύρω χωριά κι αυτό είναι όλο. Γιατί ο Μαρτσουλιόνις μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια θυμήθηκε να αναφερθεί στο θέμα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ούτε γιατί -έστω και έμμεσα- σπιλώνει τη μνήμη του κορυφαίου του Σοβιετικού μπάσκετ Αλεξάντερ Γκομέλσκι είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε.

Μοιάζει σαν να θέλει να πλήξει ακόμα μια φορά την ιστορία των Σοβιετικής Ενωσης. Συνηθίζονται αυτά στις χώρες της Βαλτικής και περισσότερο στη Λιθουανία. Σοβιετικοί δεν υπάρχουν πια για να τινάξουν την ρετσινιά από πάνω τους. Κι να υπήρχαν θα ήταν πρόβλημά τους. Είναι όμως και δικό μας. Επιβάλλεται να το λύσουμε διότι ο προσβλητικός υπαινιγμός δεν βγήκε από το στόμιά ενός άσχετου με το Ευρωμπάσκετ του 1987 αλλά από έναν πρωταγωνιστή. Κι είναι απορίας άξιο γιατί η έστω και διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση της ΕΟΚ δεν αντέδρασε ακαριαία.

Θα έλεγα μάλιστα ότι αντίδραση επιβάλλεται να υπάρξει και από τον υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν τότε (και τότε) ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί άραγε δεν βγαίνει να καθαρίσει την μπουγάδα. Ευτυχώς που ο Παναγιώτης Φασούλας και οι άλλοι πρωταγωνιστές στο παρκέ, αντέδρασαν και δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση απαιτείται μια οργανωμένη και θεσμική απάντηση. Αλλωστε, αυτή η φιλολογία δεν είναι κάτι που προέκυψε πρώτη φορά μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια. Και ο μακαρίτης Σεργκέι Μπέλοφ την είχε επαναφέρει πριν από είκοσι πέντε χρόνια για να την πάρει πίσω στη συνέχεια.

Αντιλαμβανόμαστε ότι εκείνη ήττα των Σοβιετικών είχε πονέσει πολύ. Το ίδιο είχε πονέσει και η άλλη ήττα τους μετά από δυο χρόνια. Τώρα μπορεί ο Μαρτσουλιόνις να λέει ό,τι θέλει αλλά επειδή είναι αυτός που είναι επιβάλλεται να παίρνει τις απαντήσεις. Θεσμικά και επίσημα. Αυτές οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. Καλό είναι να αντιδράσουν έστω και καθυστερημένα τόσο η διοίκηση πρωτοδικείου με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ειδικά αν κ. Βασιλακόπουλος… απασχολημένος να βρει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές της Ομοσπονδίας, δεν βρίσκει το χρόνο να το κάνει…

Πηγή: to10.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024