Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ελλάδος: Όλα δείχνουν Πιτίνο στο Προολυμπιακό

Εθνική Ελλάδος: Όλα δείχνουν Πιτίνο στο Προολυμπιακό

Η Εθνική μας ομάδα λόγω της καθυστέρησης στην ΕΟΚ φαίνεται πως θα είναι με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ο Ρικ Πιτίνο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο προπονητής που θα οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο Αμερικανός τεχνικός που είναι επιλογή της επερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα είναι στον πάγκο της γαλανόλευκης, καθώς η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου (αν δεν υπάρχει εκ νέου αναβολή) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη νέα διοίκηση να αλλάξει πολλά και να προσλάβει άλλον προπονητή.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο είναι σε ισχύ, ενώ έχουν γίνει επαφές με παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν κλειστεί φιλικά, ενώ εφόσον η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου μοιάζει αδύνατον να βρεθεί άλλη λύση και ταυτόχρονα άλλος προπονητής.

Ο Πιτίνο από την πλευρά του θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κολεγιακό με το Iona και είναι ήδη σε επαφές τόσο με την ΕΟΚ αλλά και με παίκτες. Ο πρωην τεχνικός του Παναθηναϊκού θα έχει στο πλευρό του τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Μανωλόπουλο, αλλά και τον Θανάση Σκουρτόπουλο, που ήταν προπονητής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Αντετοκούνμπο λόγω υποχρεώσεων στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ είναι αδύνατον να προλάβουν, ενώ όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Βασίλη Σπανούλη. Την ίδια ώρα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου που αναρρώνει από τον τραυματισμό του.

Το Προολυμπιακό Τουρνουά διεξάγεται στη Βικτώρια του Καναδά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο όμιλο αντιμετωπίζοντας Καναδά και Κίνα, ενώ στο άλλο γκρουπ βρίσκονται Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου παίζουν ημιτελικό και ο νικητής του τελικού παίρνει ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024