Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το τρένο του μέλλοντος: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυτό είναι το τρένο του μέλλοντος: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται μέσα σε σωλήνα με ταχύτητα 1.200 χλμ/ώρα.

Η τεχνολογία έχει μπει εδώ και καιρό για τα καλά στη ζωή μας. Μας βοηθάει και μας προσφέρει λύσεις που σε διαφορετική περίπτωση ίσως και να μην υπήρχαν. Όπως ακριβώς αναμένεται να συμβεί και με τα ταξίδια.

Σύμφωνα, με τo Virgin Hyperloop το 2027 θα ξεκινήσει μια επανάσταση στις μετακινήσεις, αφού έρχεται το τρένο που θα κινείται με ασύλληπτες ταχύτητες. Προς το παρόν το πρότζεκτ βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών ασφαλείας και τα επόμενα χρόνια το όνειρο για πολύ γρήγορες μετακινήσεις -ακόμα κι αν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις- αναμένεται να γίνει πραγματικότητα.

Τι είναι το Virgin Hyperloop:

Το Hyperloop της Virgin είναι ένα τρένο υψηλής ταχύτητας, που μετακινείται μέσα σε ειδικούς σωλήνες, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική προώθηση και παθητική μαγνητική ανύψωση, με σκοπό να δημιουργηθεί χαμηλή πίεση εντός της σήραγγας. «Ο επιβάτης θα αισθανθεί σαν ένα αεροσκάφος την ώρα της απογείωσης. Δεν θα υπάρχει υπάρχουν αναταράξεις, καθώς το σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένος», έχει πει ο συνιδρυτής της Virgin Hyperloop, Josh Giegel.

Αναμένεται να υπάρχουν βαγόνια που θα χωρούν 28 επιβάτες και τα οποία θα μπορούν να προσαρμοστούν τσε κάθε είδους διαδρομή. Με ταχύτητα 750 μίλια την ώρα που αντιστοιχεί σε 1.200 χιλιόμετρα την ώρα, η διαδρομή από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον θα διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Σημειώνεται ότι ο μεταλλικός σωλήνας που γίνονται τώρα οι δοκιμές βρίσκεται σε μία έρημο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας. Οι πρώτες χώρες, στις οποίες θα φιλοξενηθεί είναι η Ινδία και η Σαουδική Αραβία.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024