Συνεταιριστικό το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ελλάδας
Επένδυση μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, στην οποία μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων και ευνοούνται άμεσα άλλες 2.200.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο των φωτοβολταϊκών έργων των Ενεργειακών Κοινοτήτων που δημιούργησε η Ένωση Αγρινίου, συνολικής ισχύος 100 MW, που ανέπτυξε και κατασκεύασε η εταιρεία kIEFER. Υπολογίζεται ότι τα έργα, θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2021.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ήδη κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα, μια επένδυση μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, στην οποία μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων και ευνοούνται άμεσα άλλες 2.200.
Κεντρικός στόχος είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών και των τοπικών φορέων στον ενεργειακό τομέα, καθώς βασική επιδίωξη είναι η παραγωγή προστιθέμενης αξίας για τις τοπικές κοινωνίες.
Το προφίλ των έργων στο Αγρίνιο
Η kIEFER TEK συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου», αφενός μεν για την ανάπτυξη μεγάλων πολυμετοχικών έργων ΑΠΕ, αφετέρου για την ενσωμάτωση ενεργειακών συστημάτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2018, με την έκθεση Agrotica 2018, όπου οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες βιοαερίου και φωτοβολταϊκών και για τις δυνατότητες επένδυσης και χρηματοδοτικής ενίσχυσης σε αυτό τον τομέα.
Από τη συνεργασία των δύο φορέων δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα στην περιοχή Κατούνα της Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την ProCredit Bank και κατασκευάστηκε από την εταιρεία kIEFER. Τα
ο διαφορετικό με αυτό το έργο είναι ότι είναι «λαϊκής βάσης» δηλαδή λειτουργεί με τη συμμετοχή 500 οικογενειών από την τοπική κοινωνία. Αυτό το έργο αποτελεί σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα και οδηγό για ολόκληρη την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου ομαδοποίησε τα έργα και κατασκευάζει η ίδια τον υποσταθμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μετέχουν, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγω κορεσμού του δικτύου.
Πηγή: Ot.gr
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























![Το «ChatGPT της Ρομποτικής»: Ρομπότ κερδίζει επαγγελματίες στο πινγκ πονγκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-22T145256Z_1528513664_RC2HIIAKY5QS_RTRMADP_5_SCIENCE-PING-PONG-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442