Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Booking: Θα πάρει χρόνια η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου

Booking: Θα πάρει χρόνια η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου

Απαιτούνται χρόνια και όχι τρίμηνα για να ξεπεραστεί το σοκ της πανδημίας στον ευρύτερο ταξιδιωτικό κλάδο εκτιμά ο CEO της Booking Holdings

Στην άποψη πως η πλήρης ανάκαμψη του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κλάδου από το σοκ της πανδημίας θα αργήσει και θα χρειαστεί αρκετά χρόνια, επιμένει σε νέες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holdings.

«Πριν ένα χρόνο δήλωσα, πως θα χρειαστεί χρόνια και όχι τρίμηνα για να ανακάμψουμε και εμμένω στην άποψη αυτή» σχολίασε ο Γκλεν Φόγκελ, μιλώντας στο Yahoo Finance Live.

Εξήγησε δε, πως πολλές χώρες εξακολουθούν να είναι έντονα διστακτικές στο να επιτρέψουν την είσοδο σε ξένους τουρίστες, καθώς προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την πανδημία και τον αριθμό των κρουσμάτων τους, αλλά και να αυξήσουν τα επίπεδα των εμβολιασμών.

Μείωση κρατήσεων για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Όμιλος αντανακλούν τη συνεχιζόμενη πίεση που δέχεται ο ταξιδιωτικός κλάδος.

Οι κρατήσεις μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, υποχωρώντας 3,7% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα και οι συνολικές πωλήσεις της Booking να υποστούν βουτιά της τάξεως του 50,2% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Πάντως, η αμερικανική αγορά δείχνει να αναρρώνει με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την Ευρώπη, με το ρυθμό ανάπτυξης των κρατήσεων για καταλύματα να παραμένει στις ΗΠΑ σχεδόν αμετάβλητος τον Απρίλιο, σε ετήσια βάση, όταν στην Ευρώπη η υποχώρηση ξεπέρασε το 50%!

Σε κάθε περίπτωση η ίδια η Booking αναμένεται να είναι στη πρώτη γραμμή των κερδισμένων με την επιστροφή στην κανονικότητα των ταξιδιών, εξ ου και το σύνολο των ειδικών αναλυτών προτείνει την επένδυση στη μετοχή της.

Πηγή:ΟΤ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024