Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο ζητά να μην «υποβαθμίζεται» η βίαιη επίθεση

ΗΠΑ: Αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο ζητά να μην «υποβαθμίζεται» η βίαιη επίθεση

«Παλεύω καθημερινά με το συναισθηματικό άγχος έχοντας επιζήσει από ένα τόσο τραυματικό γεγονός, αλλά επίσης παλεύω με το άγχος ακούγοντας εκείνους που συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τα γεγονότα εκείνης της ημέρας», δήλωσε χθες σε ανοιχτή του επιστολή ο αστυνομικός της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Μάικ Φάνον

Ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την εισβολή εκατοντάδων υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο παρακάλεσε τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να μην «υποβαθμίζουν» τα βίαια επεισόδια της ημέρας εκείνης της 6ης Ιανουαρίου, που σκότωσαν πέντε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

«Παλεύω καθημερινά με το συναισθηματικό άγχος έχοντας επιζήσει από ένα τόσο τραυματικό γεγονός, αλλά επίσης παλεύω με το άγχος ακούγοντας εκείνους που συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τα γεγονότα εκείνης της ημέρας», δήλωσε χθες σε ανοιχτή του επιστολή ο αστυνομικός της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Μάικ Φάνον.

«Η απάθεια… είναι επαίσχυντη», είπε ο Φάνον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τον όχλο οπαδών του Τραμπ και χτυπήθηκε με τέιζερ πολλαπλές φορές στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Ο Φάνον δεν ανέφερε κανένα όνομα βουλευτή ή γερουσιαστή στην επιστολή του.

Ο Τραμπ και άλλοι επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον και ο βουλευτής Ματ Γκέιτς, ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου ήταν σε μεγάλο βαθμό μη βίαια ή έγιναν από μέλη antifa που προσπαθούσαν να βλάψουν την εικόνα του Τραμπ.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters τον περασμένο μήνα έδειξε ότι περίπου το 50% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ, που κινητοποιήθηκαν από τους ψευδείς ισχυρισμούς του μεγιστάνα για «κλοπή» στις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέβηκαν στα τείχη του Καπιτωλίου και έσπασαν παράθυρα για να εισβάλουν στο κτίριο, ενώ οι γερουσιαστές ψήφιζαν για να κυρώσουν τη νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ των ταραχοποιών – πολλοί από τους οποίους φώναζαν συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, κυματίζοντας σημαίες –ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, υπέμαρχων της υπεροχής των λευκών, όπως οι Proud Boys.

Μετά την επίθεση, ο Τραμπ, πολλοί από τους συμμάχους του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και δεξιές προσωπικότητες μέσων ενημέρωσης παρουσιάζουν μια εικόνα των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου που έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι οι ταραχοποιοί δεν συνιστούσαν «καμία απειλή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024