Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κατρίνης: «Άνθρακες ο θησαυρός» των μέτρων ρευστότητας - Η κυβέρνηση εξαπατά τις επιχειρήσεις

Κατρίνης: «Άνθρακες ο θησαυρός» των μέτρων ρευστότητας – Η κυβέρνηση εξαπατά τις επιχειρήσεις

Για συνειδητή εξαπάτηση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Οι εξαγγελίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα άλλα μέτρα ρευστότητας είναι πιστωτικά voucher τονίζει.

Για συνειδητή εξαπάτηση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή και συμψηφισμός οφειλών

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρίνης αναφέρεται στην εξαγγελία για τη μη επιστροφή του 30-50% των 3 πρώτων φάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2020 και τονίζει ότι αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός» αφού «το 100% των χρημάτων θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις στο κράτος, σε 60 δόσεις από το 2022».

Προσθέτει δε, ότι το μέτρο είναι ένα πιστωτικό voucher ενώ «αφορά μόνο 25.000 από τις 150.000 επιχειρήσεις που έλαβαν χρήματα από τις 3 πρώτες φάσεις επιστρεπτέας».

Ενώ σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα ρευστότητας ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι τελικά αφορούν σε «συμψηφισμό οφειλών».

Πιστωτικά voucher

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη έχει ως εξής:

«Στις 11 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δε θα επιστραφεί το 30-50% των 3 πρώτων φάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2020.

»Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι τελικά ήταν «άνθρακες ο θησαυρός», αφού το 100% των χρημάτων θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις στο κράτος, σε 60 δόσεις από το 2022:

»Η εξαγγελθείσα μείωση 30-50% στην πραγματικότητα είναι ένα πιστωτικό voucher  για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός του 2021, το δε μέτρο αφορά μόνο 25.000 από τις 150.000 επιχειρήσεις που έλαβαν χρήματα από τις 3 πρώτες φάσεις επιστρεπτέας.

»Ακριβώς η ίδια «εξαγγελία ρευστότητας» όπως και με το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών που αφορά και αυτό σε πιστωτικό voucher ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ ψευδώς καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να καλύψει μέχρι και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ!

»Η κυβέρνηση συνειδητά εξαπατά τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν απεγνωσμένα ενίσχυση της ρευστότητας:

»Εξαγγέλλει «μέτρα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις», τα οποία τελικά αφορούν σε συμψηφισμό οφειλών. Άρα, το κράτος βγάζει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα βάλει στην άλλη.

Μεταφορά φορολογικών υποχρεώσεων στο μέλλον

»Ανακοινώνει «μέτρα στήριξης δεκάδων δις ευρώ» στα οποία περιλαμβάνει τα δάνεια που μοχλεύτηκαν από τις τράπεζες και τη μεταφορά των φορολογικών υποχρεώσεων που θα πληρωθούν στο μέλλον.

»Εδώ και 35 ημέρες εξήγγειλε πρόγραμμα ρευστότητας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης για τη δύσκολη προσπάθεια επανεκκίνησης. Οι επιχειρήσεις άνοιξαν ήδη, όχι όμως και η σχετική πλατφόρμα.

»Δεν έχει εξαγγείλει καν πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες ξεκινούν μια δύσκολη σεζόν στις 15 Μαΐου.

Δύσκολη φάση της επανεκκίνησης

»Τώρα, στη δύσκολη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας οι επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη, όπως τα μέτρα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής:

»Πραγματική ενίσχυση της ρευστότητας.

»Ρύθμιση οφειλών σε εφορία-ταμεία σε 120 δόσεις με 30% κούρεμα.

»Μέγιστο αριθμό δόσεων για χρέη σε τράπεζες, με πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους.

»Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες».

Sports in

Μια πολύ μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Τα 17 μετάλλια που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ελληνική κολύμβηση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024