Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Τελικά θα παίξει και η ΑΕΚ… τελικό! Με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Τελικά θα παίξει και η ΑΕΚ… τελικό! Με τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ αποτελείωσε την Ένωση στο ΟΑΚΑ (Κρμέντσικ 47΄, Σβαμπ 50΄πεν) και την στέλνει στη Λεωφόρο την Κυριακή για τον «αγώνα της χρονιάς». Ο Τάνκοβιτς 90΄+2 (πεν) το γκολ της…

Δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν καιρό τώρα. Η ΑΕΚ δεν είναι ότι δεν θέλει. Θέλει μια χαρά. Η ΑΕΚ είναι ότι δεν μπορεί. Δεδομένα. Και το θέμα πλέον για εκείνη είναι άλλο: Η… λυπητερή. Γιατί όσο ο καιρός περνά, τόσο ο λογαριασμός «φουσκώνει».

Η αποψινή παρέλαση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (1-2) μάλιστα κάνει το φινάλε για εκείνη δραματικό. Πλέον δεν είναι «άσκηση» σε χαρτί. Είναι πολύ πιθανό η πρωταθλήτρια του ΄18 να μείνει εκτός Ευρώπης.

Θα μάθουμε περισσότερα για αυτό, την Κυριακή. Στη Λεωφόρο που έχει «τελικό» για την 4η προνομιούχο θέση. Ο Παναθηναϊκός στο -3 (52β.) αλλά με το πάνω χέρι στην ισοβαθμία θα περιμένει την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Για την «χαριστική» βολή. Το πιο ενδιαφέρον ματς των φετινών playoffs είναι πλέον προ των πυλών: 9 του Μάη, 19:30 ακριβώς.

Μέχρι τότε; Μετά από εκείνο του Ολυμπιακού, η Ένωση θα ακούει και το όνομα του ΠΑΟΚ και θα… τρέχει. Τρείς ήττες σε λιγότερο από ένα μήνα, τέσσερις από τις 21 Μαρτίου. Οι δύο στους ημιτελικούς κυπέλλου, οι δύο στο πρωτάθλημα: Επιμέρους σκορ 8-3. Και πιο εύκολη από όλες; Η αποψινή για τον Δικέφαλο του Βορρά που εν το μεταξύ σκαρφάλωσε μόνος στη 2η θέση (61β, 59 ο Άρης) και σφράγισε το ευρωπαϊκό του εισιτήριο.

Λες και έπαιζε μόνη της η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που μοιάζει πραγματικά να έχει χτίσει ένα πολύ ενδιαφέρον momentum. Δεν το έβαλε στο πρώτο ημίχρονο σε τρεις μεγάλες φάσεις με άξονα τον Μίχαλ Κρμέντσικ (κορυφαία η άχαστη του 30΄). Τα έβαλε μαζεμένα σε τρία λεπτά στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τσέχο να ανοίγει το σκορ (47΄από εκπληκτική ασίστ του 30΄) και να κερδίζει το πέναλτι –από τον Λόπες- για το 2-0 (Σβαμπ 50΄). Με συνοπτικές διαδικασίες που λένε.

Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου είχε μια «στιγμή» με τον Γαλανόπουλο (42΄). Η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου, δεν είχε τίποτα ως το 90΄όταν ένα άτσαλο πάτημα του Τσιγγάρα στον Κρίστισιτς, έστειλε τον Τάνκοβιτς στη βούλα του πέναλτι για το 2-1 (90΄+2΄). Γκολ που έβαλε λιγάκι περιπέτεια ως το φινάλε. Αλλά ως εκεί. Πιο κοντά έφτασε ο ΠΑΟΚ στο 1-3 (με τον Αθανασιάδη να λέει όχι στον Τζόλη στο 94) παρά εκείνη απείλησε για το 2-2. Γενικώς ήταν μια πολύ άνετη νύχτα για τον Δικέφαλο του Βορρά που σε σχηματισμό 3-4-3 άνοιξε την «κόντρα μπάλα» υποδειγματικά χτυπώντας το ανύπαρκτο αμυντικό transition της αντιπάλου του.

Τουλάχιστον τρεις φάσεις για τους φιλοξενούμενους (11΄, 23΄, 30΄) ως τα μισά του δρόμου. Στην πρώτη ο Σβάρνας άρπαξε τη μπουκιά από το στόμα του Σβαμπ, τη δεύτερη δεν πρόλαβε ο Κρμέντσικ στο γύρισμα του Μπάμπα.

Στην τρίτη ο Τσέχος φορ έχασε με διαφορά δευτερολέπτων όχι ένα, αλλά δύο άχαστα. Από ότι φαίνεται όμως είχε τον τρόπο να κάνει τη βραδιά δική του. Τον «ξεκλείδωσε» ο Ουάρντα ερχόμενος από τον πάγκο (46΄). Μαγική ασίστ του Αιγύπτιου για το 0-1 (47΄). Κάτι παραπάνω από το… μισό γκολ. Και έτσι που πήρε φόρα πλέον ο Κρμέντσικ, κέρδισε και ένα πέναλτι από τον Λόπες (50΄) που καθάρισε τη μπουγάδα (μέσω της εύστοχης εκτέλεσης του Σβαμπ).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου (58’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Λόπες, Νταντσένκο (58’ Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (81’ Κοσίδης), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μπάμπα, Ντόουγκλας Αουγκούστο (46’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (84’ Τζόλης), Μουργκ (46’ Ουάρντα), Κρμέντσικ (73’ Σφιντέρσκι).

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024