Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στη Λυών!

Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στη Λυών!

Στη γαλλική ομάδα, που θεωρείται η πιο δυνατή και επιτυχημένη στην Ευρώπη

Μία πρώην παίκτρια αντικατέστησε τον Βασέρ στον πάγκο της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Λυών. Η πρώην αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στο ποδόσφαιρο γυναικών, Σόνια Μπομπαστόρ, είναι η διάδοχος του Ζαν-Λουκ Βασέρ στο τιμόνι της ομάδας.

Η Λυών θεωρείται η πιο δυνατή και επιτυχημένη στην Ευρώπη. Να σημειωθεί, ότι πολλά ματς και γυναικείου ποδοσφαίρου παίζουν με πολλές επιλογές για στοίχημα στην μπετ 365.

Η Λυών λοιπόν, είχε κερδίσει πέντε συνεχόμενους τίτλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την επίσης γαλλική ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος. Ιστορικά κυρίαρχη είναι στη διοργάνωση, καθώς ο τελευταίος της αποκλεισμός είχε σημειωθεί τη σεζόν 2014 -2015.

Οι 14 φορές Γάλλοι πρωταθλητές – έχοντας κερδίσει τον τίτλο κάθε χρονιά από το 2007 – είναι πίσω της και στο εγχώριο πρωτάθλημα κατά έναν βαθμό. Και για τις δύο ομάδες έχουν απομείνει πέντε παιχνίδια, με τη Λυών να φιλοξενεί την Παρί σε έναν σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος στις 29 Μαΐου.

Οι λόγοι αυτοί είναι που οδήγησαν στο “διαζύγιο” με τον απερχόμενο προπονητή, που απολύθηκε μετά από πενταετή θητεία στο σύλλογο. Η κίνηση για αντικατάσταση σύμφωνα με την ομάδα έγινε μετά από συζητήσεις για «εύρεση των απαραίτητων μηχανισμών που θα επιτρέψουν στη Λυών να ολοκληρώσει με επιτυχία μια σεζόν σε δύσκολες συνθήκες”.

Η αποχώρηση του Βασέρ είναι ένα σαφές σημάδι πως η Λυών ελπίζει να ανακάμψει.

Η πρώτη γυναίκα τεχνικός της Λυών

Η 40χρονη Μπομπαστόρ είναι πρώην μέσος, που έπαιξε έξι σεζόν στη Λυών αλλά και στην εθνική ομάδα. Ήταν διευθύντρια της γυναικείας ακαδημίας του συλλόγου τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γυναίκα θα αναλάβει χρέη προπονητή ποδοσφαίρου στη γαλλική ομάδα.

Η αποστολή της Μπομπαστόρ, ωστόσο δεν είναι εύκολη. Έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες, όπως αυτή της Άντα Χέγκερμπεργκ,  η οποία κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2018 ως η καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Στο σήμερα, έχει χάσει σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν λόγω τραυματισμού. Προσφατα, τέθηκε νοκ άουτ και η Νταμάρις Εγκουρόλα, άλλη βασική παίκτρια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ήττα από την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε μετά από 15 θετικά στον Covid – 19 τεστ στην ομάδα.

“Το παιχνίδι της ομάδας έχει χειροτερεύσει εδώ και μερικούς μήνες. Θέλαμε μια επιστροφή στο DNA της Λυών”, παραδέχθηκε ο πρόεδρος Ζαν-Μισέλ Αουλά, κάνοντας αναφορά στη νοοτροπία νίκης που έλειπε από τις πρωταθλήτριες Γαλλίας το τελευταίο διάστημα.

“Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι”

Η Μπομπαστόρ είναι ένας θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, μετρώντας 156 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας της. Κατά τη διάρκεια των έξι ετών που έπαιζε για τη Λυών, πρόσθεσε πολλά τρόπαια στο παλμαρέ της. Συγκεκριμένα, κατέκτησε έξι τίτλους πρωταθλήματος, τρεις τίτλους κυπέλλου Γαλλίας και δύο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια, ήταν μέλος της ομάδας που πήρε την πρώτη γεύση από τις επιτυχίες της Λυών σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2011.

Απευθυνόμενη στα ΜΜΕ, η Μπομπαστόρ βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις επιτυχίες που είχε ως παίκτρια. “Η Λυών είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσω αυτήν τη συναρπαστική νέα πρόκληση».

Άπαντες έχουν μεγάλες προσδοκίες, καθώς η ομάδα πάντα κερδίζει τουλάχιστον ένα τρόπαιο από τη σεζόν 2006 – 2007. “Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι”, τόνισε ο Αουλά κατά τη συζήτηση για την αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν. Ο πρόεδρος της ομάδας πιστεύει με βεβαιότητα ότι η πρώην παίκτριά του είναι η τέλεια επιλογή για να επαναφέρει τη Λυών στον δρόμο των επιτυχιών.

Η Μπομπαστόρ υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών στη Λυών, με διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2023. Ο Βενσάν Πονσό, διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, επιβεβαίωσε ότι η Καμίλ Αμπιλί, επίσης πρώην διεθνής παίκτρια, θα είναι βοηθός της Μπομπαστόρ. Το καθήκον της στην ομάδα αναμένεται να αναλάβει και εκείνη άμεσα.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024