Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφρικανική Πανώλη των χοίρων: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Ρωσία

Αφρικανική Πανώλη των χοίρων: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Ρωσία

Έντονη κριτική ασκείται στην κτηνιατρική υπηρεσία καθώς τα κρούσματα συνεχίζονται.

Αρκετά νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων έχουν καταγραφεί πρόσφατα στη Ρωσία, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εθνικών κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας Rosselhoznadzor, μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2021, η Ρωσία είχε καταγράψει 36 κρούσματα Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) από τις αρχές του 2021. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι η ασθένεια έχει αποκτήσει δυναμική από το 2018, όταν τότε είχαν αναφερθεί 56 κρούσματα στη χώρα ολόκληρο το έτος.

Από την πλευρά τους οι χοιροτρόφοι κάλεσαν την Rosselhoznadzor να ενισχύσει τον έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ΑΠΧ θα κρατηθεί μακριά από τα τραπέζια των καταναλωτών. Διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με την ΑΠΧ συνεχίζουν να αναφέρονται από τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων. Για παράδειγμα, προϊόντα χοιρινού κρέατος μολυσμένα από τον ιό ΑΠΧ βρέθηκαν σε ράφια παντοπωλείων σε πολλές ρωσικές περιοχές στις αρχές Απριλίου. Η μολυσμένη παρτίδα χοιρινού κρέατος είχε αποσυρθεί από 40 καταστήματα τροφίμων στην περιοχή Yaroslavl, δήλωσε ο Rosselhoznadzor.

Επιπλέον, στη δημοκρατία της Κόμης, στην κεντρική βόρεια Ρωσία, ο υπουργός Γεωργίας Ντένις Σαρόνοφ δήλωσε πως μολυσμένα απόβλητα τροφίμων προκάλεσαν τουλάχιστον 2 εστίες ΑΠΧ τις τελευταίες εβδομάδες. Η

Μεγάλη εστία στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή η Ουκρανία έπρεπε να θανατώσει 21.000 χοίρους φάρμας. Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρούσματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και σήμερα στην Ουκρανία συνεχίζονται να καταγράφονται νέα κρούσματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024