Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια παρέα 25ρηδων έφτιαξε ένα videogame με έμπνευση από τις 90s αναμνήσεις τους

Μια παρέα 25ρηδων έφτιαξε ένα videogame με έμπνευση από τις 90s αναμνήσεις τους

Η ομάδα "WhoCares Games" χρειάζεται την στήριξή μας για να μπορέσει να πετύχει το όνειρό της

Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που ο Χρίστος πήρε τη πρωτοβουλία να καλέσει τρεις φίλους, τον Σπύρο, τον Στράτο και τον Γιάννη, για να συμμετάσχουν ως ομάδα στο Global Game Jam Athens 2017, ένα συναγωνιστικό/μη-ανταγωνιστικό ετήσιο event δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών που διοργανώνεται διεθνώς σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο.

«Ως fans του gaming και έχοντας κάνει τους πρώτους πειραματισμούς μας στο game development κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, είχαμε στόχο να ζήσουμε μια συνεργατική και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιού, καθώς και να έρθουμε σε επαφή με την ενθουσιώδη ελληνική κοινότητα ερασιτεχνών και επαγγελματιών game developers», λέει ο Στράτος, μέλος της ομάδας και της παρέας στο in.gr.

Πέρα από αυτά τα πολύτιμα εφόδια όμως, το αποτέλεσμα ήταν να «γεννηθεί» το WaveTiles, το πρώτο videogame project των παιδιών που προέκυψε από τη θεματολογία του Game Jam εκείνης της χρονιάς, τα Κύματα (Waves)!

Τα επόμενα χρόνια η ομάδα  έλαβε μέρος σε άλλα τρία game jams, που βοήθησαν τα μέλη να αναπτύξουν δεξιότητες και να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο του game development. Έτσι, τα παιδιά φορτίστηκαν με ακόμη περισσότερη διάθεση για δημιουργία!

Παράλληλα, το WaveTiles βγήκε από το συρτάρι και επανήλθε ως ενεργό project με σκοπό όχι μόνο να ολοκληρωθεί ως παιχνίδι, αλλά να κυκλοφορήσει στην αγορά και να εδραιώσει την WhoCares Games ως ελληνικό game studio.

Οι τελευταίες απαραίτητες προσθήκες στην ομάδα έγιναν με την ένταξη του Δημήτρη και του Νίκου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χρίστου για να αναλάβουν τη δημιουργία των τρισδιάστατων μοντέλων του εικονικού κόσμου του WaveTiles, και έτσι, ως μία ομάδα έξι ατόμων, η WhoCares Games έβαλε πλώρη για ένα ταξίδι πάνω στα κύματα!

Η αρχική τετράδα της WhoCares Games κατά τη διάρκεια του GGJ Athens 2017, που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο για τρεις ημέρες. Στα δεξιά, ένα στιγμιότυπο από τη παρουσίαση της ιδέας του WaveTiles στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, προτού ξεκινήσουν τη δημιουργία

Ο Στράτος προσθέτει:

«Ύστερα από σταδιακή πρόοδο και αρκετούς επανασχεδιασμούς, οι συνθήκες επέτρεψαν σε τέσσερις από εμάς να συνεργαστούμε στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που τα περιοριστικά μέτρα είχαν χαλαρώσει, μέχρι που το φθινόπωρο αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε πάλι στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε την συνεργασία εξ αποστάσεως.

Αυτή η περίοδος, όμως, ήταν πολύ σηματνική καθώς η εγγύτητα επιτάχυνε τη διαδικασία του development και βοήθησε να θέσουμε πιο αποδοτικές μεθόδους εργασίας, οι οποίες συνέχισαν να μας ωφελούν τους επόμενους μήνες που είμασταν απομακρυσμένοι λόγω της καραντίνας.»

Η πρώτη εκδοχή του WaveTiles, όπως προέκυψε από το τριήμερο game jam

Οι αρμοδιότητες των μελών

Χρίστος: Σχεδιασμός μηχανισμών παιχνιδιού και προγραμματισμός

Στράτος: Οπτικά εφέ και επιμέλεια εικονικού κόσμου

Γιάννης: Παραγωγή ηχητικών εφέ και σύνθεση μουσικής

Σπύρος: Υποστήριξη σχεδιασμού και

Δημήτρης: Σχεδιασμός τρισδιάστατων μοντέλων και animation

Νίκος: Ψηφιακή γλυπτική τρισδιάστατων μοντέλων και γραφιστικό σχέδιο

Το παιχνίδι

Όπως περιγράφει η ομάδα:

«Σίγουρα ένα μέρος της έμπνευσης για το WaveTiles προήλθε από τα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας που μας έδιναν την αφορμή να καλέσουμε έναν φίλο, να καθίσουμε στον καναπέ με τα χειριστήριά/controller μας και να μοιραστούμε διασκεδαστικές εμπειρίες. Βέβαια, δεν θα ήταν δίκαιο να χαρακτηρίσουμε το WaveTiles προϊόν νοσταλγίας, αφού το πάθος που μας ώθησε τελικά στη δημιουργία του πηγάζει από το όραμα μας να φτιάξουμε πολλούς ακόμα ψηφιακούς κόσμους σε νέα παιχνίδια και να ενταχθούμε στον χώρο του game development ως επαγγελματικό studio στην Ελλάδα.»

Τονίζουν ότι θέλουν να προσφέρουν ένα ευχάριστο παιχνίδι συνεργασίας, που θα φέρει κοντά φίλους, ζευγάρια, οικογένειες και, φυσικά, φανατικούς gamers για να μοιραστούν μια εμπειρία που θα αφήσει ένα αίσθημα αμοιβαίας συνεισφοράς και συλλογικής προσπάθειας.

Και προσθέτουν:

«Να μη ξεχνάμε, βέβαια, ότι η ένταση, τα ουρλιαχτά αγωνίας και οι “τσακωμοί” είναι κομμάτι της διασκέδασης, όπως και το άφθονο γέλιο που προκύπτει από τα λάθη του συμπαίκτη και τις απερίσκεπτες  επιλογές σε στιγμές πανικού! Για να απολαύσετε το παιχνίδι, θα πρέπει κάθε παίκτης να αναγνωρίσει τις ικανότητες, αλλά και τα όρια του άλλου, και να αναπτύξετε κοινό τρόπο επικοινωνίας ώστε να είστε μια αποτελεσματική ομάδα! Στο κάτω κάτω, μοιράζεστε την ίδια οθόνη και προχωράτε μαζί, οπότε κανένας δεν μπορεί να μείνει πίσω ή να απέχει από τη δράση!»

Η crowdfunding καμπάνια στο Kickstarter

Το crowdfunding και ειδικά μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter, αποτελεί εδώ και χρόνια μία διέξοδο για τους indie (ανεξάρτητους) game developers, όπως και κάθε είδους δημιουργούς με ιδέες που κερδίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Στράτος σημειώνει: «Επιλέξαμε να προχωρήσουμε μέχρι τα τελευταία στάδια της παραγωγής αφιερώνοντας όσο περισσότερο προσωπικό χρόνο είχαμε διαθέσιμο και να παρουσιάσουμε ένα, κατά μεγάλο βαθμό, ολοκληρωμένο πρότζεκτ που πλέον έχει ανάγκη τη προβολή και προώθηση στη διεθνή αγορά, κάτι που δε θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οικονομικά από μόνοι μας, όπως κάνουμε για τα κόστη που προέκυψαν από την ίδρυση εταιρίας.»

Κι αν η καμπάνια δεν πάει καλά;

«Το θετικό για το κοινό που ενδιαφέρεται για το παιχνίδι είναι πως δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία του σε περίπτωση που η καμπάνια δεν είναι επιτυχής. Ο λόγος που θέλουμε να πετύχει είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το δημιούργημά μας όπως του αξίζει ανάμεσα σε αμέτρητους τίτλους!

Η οικονομική στήριξη στο Kickstarter είναι ανταποδοτική, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουν το παιχνίδι μαζί με συνοδευτικά συλλεκτικά αντικείμενα που διαλέξαμε σχολαστικά, ώστε να ταιριάζουν στη θεματική του και να έχουν αναμνηστική αξία, τόσο για μας, όσο και για εσάς!

Όποιο και αν θα είναι, λοιπόν, το αποτέλεσμα, αυτής της καμπάνιας η WhoCares Games θα κυκλοφορήσει το πρώτο της videogame στα τέλη Ιουνίου με αισιοδοξία και ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε τη χαρά της δημιουργίας ενός εικονικού κόσμου που θα χαρίσει όμορφες εμπειρίες στον πραγματικό!»

Η καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Τι ακριβώς είναι αυτό το παιχνίδι;

Το WaveTiles είναι ένα co-op puzzle platformer παιχνίδι για δύο παίκτες βασισμένο σε μία απλή ιδέα που ανανεώνεται σταδιακά χάρη σε μία πληθώρα μηχανισμών και ικανοτήτων. Ο στόχος είναι να διασχίσουν οι παίκτες τη κάθε πίστα προτού τελειώσει ο χρόνος και αρχίσει να καταρρέει!

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι τα Waves, χρωματιστά κύματα ενέργειας, και τα Tiles, πλακίδια που ενεργοποιούνται μέσω αυτών των κυμάτων. Οι πίστες αποτελούνται από Tiles που είναι τοποθετημένα πάνω σε μία grid-based δομή (στο στυλ σκακιέρας) και το Spirit, υπό τον έλεγχο του ενός παίκτη, εκτοξεύει κάθε φορά ένα κύμα  κατάλληλου χρώματος προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αντίστοιχου χρώματος Tiles και έτσι επιτρέπει στον Explorer, τον οποίο χειρίζεται ο άλλος παίκτης, να κινηθεί πάνω στη πίστα.

H θέση των Tiles, το χρώμα ενεργοποίησης, οι ιδιότητες τους, καθώς και οι παγίδες που μπορεί να κρύβουν θα καθορίσουν τη στρατηγική που θα εφαρμόσουν οι δύο συμπαίκτες! Βέβαια, καθώς το παιχνίδι προχωράει, θα είναι διαθέσιμες και μαγικές ικανότητες που οι παίκτες μπορούν συνεργατικά να αξιοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους ή να παρακάμψουν εμπόδια.

Οι δύο χαρακτήρες του παιχνιδιού έχουν διακριτούς ρόλους και ξεχωριστές ευθύνες αλλά οι επιλογές τους είναι αλληλένδετες, καθώς η πρόοδος τους μέσα στις πίστες απαιτεί διαρκή επικοινωνία, κοινή στρατηγική και αβίαστη συνέργεια!

Οι δύο παίκτες μοιράζονται την ίδια οθόνη και προχωρούν μαζί, μια και ο ένας δίνει τη δυνατότητα στον άλλο να κάνει το επόμενο βήμα προς το τερματισμό! Θα ακουστούν γέλια αλλά και γκρίνια μετά από κάθε λάθος, θα επικροτηθούν ή θα καταδικαστούν οι επιλογές του συμπαίκτη, όμως στο τερματισμό και οι δύο θα νιώσουν από κοινού την ικανοποίηση της επίτευξης του στόχου και το αίσθημα της ομαδικής προσπάθειας!

Το αποτέλεσμα δεν είναι να εξαρτάται ο ένας απ’ τον άλλον, αλλά να επαυξάνεται η εμπειρία και των δύο παικτών μέσω μιας ευχάριστης συνεργασίας!

Μείνετε  ενημερωμένοι ακολουθώντας τις σελίδες της WhoCaresGames στα social media: 

Facebook

Instagram

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024