Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Twitter υποκύπτει στις ρωσικές πιέσεις για το «παράνομο» περιεχόμενο

To Twitter υποκύπτει στις ρωσικές πιέσεις για το «παράνομο» περιεχόμενο

Προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική εταιρεία, η Roskomnadzor επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter από τις 10 Μαρτίου.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Twitter συμμορφώνεται πλέον με τη διαταγή αφαίρεσης «απαγορευμένου περιεχομένου», αν και επέκρινε την αμερικανική πλατφόρμα για καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των επίμαχων αναρτήσεων.

H κρατική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor απαιτεί εδώ και καιρό από το Twitter να διαγράψει αναρτήσεις που περιέχουν παιδική πορνογραφία, πληροφορίες για ναρκωτικές ουσίες, προτροπές σε αυτοκτονία και καλέσματα για συμμετοχή σε «παράνομες» διαδηλώσεις στήριξης του Αλεξέι Ναβάλνι, πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, ο οποίος παραμένει κρατούμενος και πρόσφατα σταμάτησε την απεργία πείβας.

Προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική εταιρεία, η Roskomnadzor επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter από τις 10 Μαρτίου.

Έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το κοινωνικό δίκτυο το 60% των παράνομων αναρτήσεων, ανέφερε η ρωσική αρχή. Στο ίδιο διάστημα όμως εμφανίστηκαν ακόμα 900 αναρτήσεις με απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Roskomnadzor επέκρινε το Twitter ότι χρειάζεται κατά μέσο όρο 81 ώρες για να απομακρύνει αναρτήσεις όταν λαμβάνει σχετικό αίτημα, διάστημα μεγαλύτερο από τις 24 ώρες που απαιτεί η ρωσική νομοθεσία.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Roskomnadzor  την Πέμπτη 1 Απριλίου και ξανά την Τετάρτη 28 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Twitter Inc.

Σύμφωνα με την Roskomnadzor, στις συνομιλίες συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί δίαυλος απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα στη ρυθμιστική αρχή και τους υπευθύνους ελέγχου περιεχομένου του Twitter.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024