Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Α' Νεκροταφείου Αθηνών στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας. Παρών στην τελετή ήταν και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας.

Βαρύς και θλιβερός απολογισμός

Παρών στην τελετή ήταν και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της ανέφερε ότι η περίοδος της πανδημίας υπήρξε σκληρή για την κοινωνία και άφησε βαρύ και θλιβερό απολογισμό.

Τείνουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει ως εξής:

«Η περίοδος της πανδημίας υπήρξε σκληρή για την κοινωνία μας. Θρηνούμε ήδη πολλούς νεκρούς. Ο θλιβερός αυτός απολογισμός γίνεται ακόμα πιο βαρύς, στη σκέψη ότι τα θύματα της πανδημίας έφυγαν από τη ζωή χωρίς ένα παρηγορητικό χάδι από τους δικούς τους, χωρίς την ανακούφιση του ύστατου αποχαιρετισμού.

»Με την σημερινή επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Μακαριώτατος στον Ιερό Ναό του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τους τείνουμε το χέρι.

»Συναισθανόμαστε τον πόνο τους και τον μοιραζόμαστε μαζί τους, με την ευχή η αγάπη αυτών των ημερών να απαλύνει την οδύνη της απώλειας και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο.

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr