Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γαλλία: Ο οδικός χάρτης για άρση των μέτρων μέχρι τον Ιούνιο

Κοροναϊός – Γαλλία: Ο οδικός χάρτης για άρση των μέτρων μέχρι τον Ιούνιο

Από τις 19 Μαΐου επαναλειτουργούν όλα τα εμπορικά καταστήματα, οι εξωτερικοί χώροι των μαγαζιών της εστίασης και η ψυχαγωγία

Τον οδικό χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή της Γαλλίας στην κανονικότητα παρουσίασε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη του.

Πρώτο κομβικό σημείο θα είναι ο απολογισμός από την επαναλειτουργία των σχολείων που ξεκίνησαν σταδιακά να ανοίγουν από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Νηπιαγωγεία και γυμνάσια επαναλειτούργησαν από την προηγούμενη Δευτέρα και στη σειρά ακολουθούν, από την ερχόμενη Δευτέρα, οι υπόλοιποι μαθητές και φοιτητές.

Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα του εμπορίου

Από εκεί και πέρα το μεγάλο στοίχημα εντοπίζεται στο άνοιγμα των (μη απαραίτητων) εμπορικών καταστημάτων που είναι κλειστά από τις 3 Απριλίου.

Εμπορικά καταστήματα, οι εξωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια, αλλά και πολιτιστικοί χώροι, όπως κινηματογράφοι και μουσεία, θα επαναλειτουργήσουν στις 19 Μαΐου. Την ίδια ημέρα θα αλλάξει και το όριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 19:00 το απόγευμα που ισχύει σήμερα, στις 21.00 το βράδυ.

Εφόσον, το πρώτο βήμα πάει καλά, το επόμενο θα είναι να ανοίξουν τα καφέ και τα εστιατόρια από τις 9 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα θα μετατεθεί και πάλι η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις 23.00 το βράδυ.

Πάντως, το συγκεκριμένο μέτρο θα καταργηθεί, σύμφωνα με το σημερινό πλάνο, στις 30 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποστάσεων, σε μπαρ και εστιατόρια, ο μέγιστος αριθμός πελατών στα τραπέζια θα ανέρχεται σε έξι. Αντιστοίχως, σε μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα κ.λπ. ο μέγιστος αριθμός καθισμένου κοινού θα είναι στα 800 άτομα στο εσωτερικό τους και 1.000 στους εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο θα ισχύει και για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 ανθρώπους θα επιτραπούν στις 30 Ιουνίου, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με την παρουσίαση αρνητικού τεστ κοροναϊού.

Όσον αφορά το άνοιγμα της Γαλλίας στους ξένους τουρίστες, η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της από τις 9 Ιουνίου και πάλι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024