Βρετανός ΥΠΕΞ για την Πενταμερή: Η Μ. Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιδίωξη μια δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού

«Οι άτυπες συνομιλίες αυτής της εβδομάδας για τη διευθέτηση του Κυπριακού ολοκληρώθηκαν. Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος για να προχωρήσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις, αλλά καλωσορίζουμε τη δέσμευση όλων των πλευρών να συναντηθούν εκ νέου στο εγγύς μέλλον», έγραψε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά το πέρας της Πενταμερούς στη Γενεύη.

Επίσης, ο Ντομινίκ Ράαμπ τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα μέρη για την επιδίωξη μια δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης.

Αναστασιάδης: Δεν ξέφυγαν

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τη στάση της Βρετανίας κατά τις συνομιλίες – η οποία αρχικά αποτελούσε γρίφο, ενώ είχαν προηγηθεί και σχετικά ανοίγματα προς το Λονδίνο από την τουρκοκυπριακή πλευρά – ο Νίκος Αναστασιάδης, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, λέγοντας ότι «σε καμιά των τοποθετήσεών τους (σ.σ. οι Βρετανοί) δεν ξέφευγαν από το πλαίσιο των ΗΕ για λύση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr