Με στόχο να αντλήσει 4 δισ ευρώ η Ελλάδα σχεδιάζει 2 ακόμα εκδόσεις ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Δύο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων για φέτος  σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, με στόχο να συγκεντρώσει περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας το δανεισμό στο ανώτερο άκρο των προβλέψεων.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, αποκαλύπτει ότι με αυτή την κίνηση  η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να παγιώσει την παρουσία της στις αγορές χρέους και να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος που έφερε η επέλαση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο το ΥΠΟΙΚ είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αντλήσει 8-12 δισ. ευρώ από την αγορά ομολόγων για να καλύψει το χρέος που ωριμάζει και τις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

Τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις

«Σχεδιάζουμε τουλάχιστον δύο ακόμα εκδόσεις ως το τέλος του έτους, για να αντλήσουμε 4 δισ. ευρώ», σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Ελλάδα έχει ήδη αντλήσει ρευστότητα 8 δισ ευρώ από το 30τες ομόλογο που εξέδωσε το Μάρτιο, το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο μετά από μια 10ετία, αλλά και από την έκδοση 10ετους ομόλογου και ιδιωτική τοποθέτηση τον Ιανουάριο.

‘Αλλη κυβερνητική πηγή δεν ξεκαθάρισε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο αν η κάλυψη των 4 δισ. θα γίνει από έκδοση νέων ομολόγων ή από  επιμήκυνση παλιότερων εκδόσεων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr