Μπόρις Τζόνσον: Έκτακτη έρευνα για «αδικήματα» στην ανακαίνιση του διαμερίσματός του
Η ρυθμιστική που ελέγχει τη χρηματοδότηση των υποψηφίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί βάσει νομοθεσίας τη δήλωση κάθε είδους χρηματοδότησης από ένα ποσό και πάνω που δέχεται κάθε πολιτικός
Επίσημη έρευνα περί μη δηλωμένης χρηματοδότησης του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την πλουσιοπάροχη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας, άνοιξε η Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας.
Η ρυθμιστική που ελέγχει τη χρηματοδότηση των υποψηφίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί βάσει νομοθεσίας τη δήλωση κάθε είδους χρηματοδότησης από ένα ποσό και πάνω που δέχεται κάθε πολιτικός.
Σύμφωνα με το BBC, η Επιτροπή ήταν ήδη από τον Μάρτιο σε επαφή με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα για την υπόθεση της αλλαγής στη διακόσμηση της πρωθυπουργικής κατοικίας από τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά την Τετάρτη ανακοίνωσε πλέον ότι έχει πλέον επαρκείς ενδείξεις ώστε να υποπτεύεται ότι μπορεί να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.
Συνεπώς αρχίζει άμεσα έκτακτη έρευνα για το θέμα, όπως προβλέπει το καταστατικό της Επιτροπής.
«Είμαστε τώρα πεπεισμένοι ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να υποπτευόμαστε ότι μπορεί να έχουν προκύψει ένα ή περισσότερα αδικήματα στην υπόθεση. Θα ξεκινήσουμε επομένως επίσημη έρευνα ώστε να διευκρινιστεί τι έχει γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αρνείται τις κατηγορίες
Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να πει εάν ο Τζόνσον έλαβε αρχικά δάνειο για την κάλυψη των εξόδων. Ωστόσο, επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός «ενήργησε σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο».
Σημειώνεται πως οι πολιτικοί πρέπει να δηλώνουν τις δωρεές ώστε οι πολίτες να μπορούν να δουν ποιος τους έχει δώσει χρήματα και αν αυτό έχει επιρροή στις αποφάσεις τους.
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442