Ανοικτό το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές
Οι Ιάπωνες διοργανωτές θέλουν τα γήπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουν κόσμο, όμως η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν θεατές στην κορυφαία διοργάνωση.
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, το οποίο μετατέθηκε για φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς θεατές, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.
Η Χασιμότο προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά την ανακοίνωση από τους διοργανωτές μιας σειράς αυστηρότερων μέτρων για τους Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν τον Ιούλιο. Το να είναι τα στάδια γεμάτα θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιθανώς «πολύ δύσκολο», όπως παραδέχτηκε η Χασιμότο.
«Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες» πρόσθεσε.
Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και τον αριθμό τους. Ήδη, τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών από το εξωτερικό. Το ενδεχόμενο για Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι τώρα ανοιχτό, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.
«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής κυβέρνησης.
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442