Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Kıbrıs Postası: Ο Τατάρ δεν πήγε με άδεια χέρια στη Γενεύη - Εχει πακέτο προτάσεων

Kıbrıs Postası: Ο Τατάρ δεν πήγε με άδεια χέρια στη Γενεύη – Εχει πακέτο προτάσεων

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πήγε στη Γενεύη με άδεια χέρια αλλά θα έχει πακέτο προτάσεων των 6-7 παραγράφων.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πήγε στη Γενεύη με άδεια χέρια αλλά θα έχει πακέτο προτάσεων των 6-7 παραγράφων.

Αφορούν στη διαδικασία

Δεν αφορούν στο Κυπριακό, προστίθεται, αλλά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ειδικότερα στο πώς «οι άτυπες συνομιλίες μπορούν να γίνουν επίσημες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο εν λόγω πακέτο, υποστηρίζεται ότι θα υποβληθούν ορισμένα αιτήματα για το θέμα της κυριαρχίας καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (των συνομιλιών που θα γίνουν επίσημες) με ταυτόχρονο δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα γράφει ότι έχει πληροφορίες και για το πακέτο που η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προτείνει και υποστηρίζει ότι αυτό θα αφορά στην αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Επιπλέον, αναφέρεται, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο βήμα από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και αλλάξουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν στις εγγυήσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα.

Να μετατραπεί σε «επίσημη»

Σημειώνει επίσης ότι, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία στο Κραν Μοντανά, όπου φτάσαμε πολύ κοντά στη λύση, κόλλησε στο θέμα της πολιτικής ισότητας και «το τραπέζι διαλύθηκε».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, εάν βρεθεί κοινό έδαφος, η διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε «επίσημη», αλλά δεν είναι βέβαιο αν κάτι τέτοιο γίνει σε αυτό το στάδιο ή σε μεταγενέστερο.

Ερωτηθείσα ως προς το βάσιμο του δημοσιεύματος της Kıbrıs Postası με βάση το οποίο σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο βήμα από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και αλλάξουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν στις εγγυήσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα ή και το αντίστροφο, ότι δηλαδή ενδέχεται να υπάρξει αυτή η κίνηση και από τουρκικής πλευράς, τουρκοκυπριακή πηγή ανέφερε πως πρόκειται για ένα σενάριο.

Υπομονή

«Υπάρχουν πολλά», συμπλήρωσε, «αλλά δεν είναι επίσημη αυτή η θέση». Συνέστησε δε υπομονή μέχρι να δούμε τι θα καταθέσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι.

Η Σύνοδος στη Γενεύη ενδέχεται επίσης να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή λόγω διαφοροποίησης του προγράμματος.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

«O Πούτιν συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος» – «Πυρά» ΕΕ και Βρετανίας για τις πυρηνικές απειλές

«Αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας , αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024