Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πήγε στη Γενεύη με άδεια χέρια αλλά θα έχει πακέτο προτάσεων των 6-7 παραγράφων.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πήγε στη Γενεύη με άδεια χέρια αλλά θα έχει πακέτο προτάσεων των 6-7 παραγράφων.

Αφορούν στη διαδικασία

Δεν αφορούν στο Κυπριακό, προστίθεται, αλλά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ειδικότερα στο πώς «οι άτυπες συνομιλίες μπορούν να γίνουν επίσημες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο εν λόγω πακέτο, υποστηρίζεται ότι θα υποβληθούν ορισμένα αιτήματα για το θέμα της κυριαρχίας καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (των συνομιλιών που θα γίνουν επίσημες) με ταυτόχρονο δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα γράφει ότι έχει πληροφορίες και για το πακέτο που η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προτείνει και υποστηρίζει ότι αυτό θα αφορά στην αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Επιπλέον, αναφέρεται, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο βήμα από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και αλλάξουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν στις εγγυήσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα.

Να μετατραπεί σε «επίσημη»

Σημειώνει επίσης ότι, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία στο Κραν Μοντανά, όπου φτάσαμε πολύ κοντά στη λύση, κόλλησε στο θέμα της πολιτικής ισότητας και «το τραπέζι διαλύθηκε».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, εάν βρεθεί κοινό έδαφος, η διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε «επίσημη», αλλά δεν είναι βέβαιο αν κάτι τέτοιο γίνει σε αυτό το στάδιο ή σε μεταγενέστερο.

Ερωτηθείσα ως προς το βάσιμο του δημοσιεύματος της Kıbrıs Postası με βάση το οποίο σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο βήμα από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας και αλλάξουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν στις εγγυήσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα ή και το αντίστροφο, ότι δηλαδή ενδέχεται να υπάρξει αυτή η κίνηση και από τουρκικής πλευράς, τουρκοκυπριακή πηγή ανέφερε πως πρόκειται για ένα σενάριο.

Υπομονή

«Υπάρχουν πολλά», συμπλήρωσε, «αλλά δεν είναι επίσημη αυτή η θέση». Συνέστησε δε υπομονή μέχρι να δούμε τι θα καταθέσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι.

Η Σύνοδος στη Γενεύη ενδέχεται επίσης να παραταθεί μέχρι την Παρασκευή λόγω διαφοροποίησης του προγράμματος.

Πηγή: politis.com.cy

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr