Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενεύη: Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τη συζήτηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες

Γενεύη: Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τη συζήτηση Αναστασιάδη – Γκουτέρες

Aποκαλυπτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε χθες στη Γενεύη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ήταν πάρα πολύ χρήσιμη.

Με θετικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Γενεύη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πάρα πολύ χρήσιμη

Aποκαλυπτικές πληροφορίες που μεταδίδει το philenews.com αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Αντόνιο Γκουτέρες ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, καθώς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των παραμέτρων, τις οποίες ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε θέσει.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέλυσε εν εκτάσει το όραμά του για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στην επόμενη μέρα της λύσης, η οποία θα συμβάλει όχι μόνο στην ευημερία όλων των Κυπρίων αλλά και στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην πρότασή του, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού κράτους στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ενωσης.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη η λύση να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στη χώρα, έτσι ώστε η αντίληψη της ασφάλειας της μίας κοινότητας να μην αποτελεί απειλή για την άλλη κοινότητα.

Στις ράγες της διαπραγμάτευσης

Η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την επαναφορά του Κυπριακού στις ράγες τις διαπραγμάτευσης, γεγονός που αποτελεί τον κύριο στόχο των παρεμβάσεων του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον οποίο επικεντρώθηκε κατά τη χθεσινή μέρα.

Μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, με τον οποίο ανασκόπησαν την κατάσταση και συμφώνησαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που οι δύο κυβερνήσεις θα αναλάβουν ενόψει των εξελίξεων, τόσο στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς όσο και εκτός αυτής.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024