Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tips για να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Tips για να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς προκειμένου να μειώσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών μας;

Τα παιδιά αναπόφευκτα τα παιδιά θα αναζητήσουν τη γλυκιά γεύση και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να απολαμβάνουν πού και πού μια μπάλα παγωτό ή μια σοκοφρέτα.

Ωστόσο, πολλές φορές τα μικρά μας μάς δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να τρέφονται αποκλειστικά με ζαχαρωτά και σοκολάτες.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν ως γονείς προκειμένου να μειώσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών μας;

Το να απαγορεύουμε στο παιδί τα γλυκά δεν είναι μια αποτελεσματική τακτική, καθώς έτσι το παιδί απλά θα τα επιθυμεί ακόμη περισσότερο. Οι λιχουδιές θα είναι πάντα και παντού σε όλη τη ζωή του παιδιού, επομένως το ζητούμενο είναι να το μάθουμε να τις απολαμβάνει με μέτρο. Και αυτό το πολύτιμο μάθημα δεν μπορεί να το πάρει αν τα γλυκά είναι απαγορευμένα στο σπίτι μας.

  • Επιλέγουμε τα κατάλληλα δημητριακά πρωινού, όπως δημητριακά ολικής άλεσης τα οποία περιέχουν λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στη μερίδα. Εναλλακτικά προτιμάμε τη βρώμη, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και φρούτα τα οποία χαρίζουν μια πιο γλυκιά γεύση.
  • Αποφεύγουμε τα σνακ που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης (π.χ. μπισκότα, κέικ, σοκολάτες, κρουασάν) και προτιμάμε πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως φρέσκα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, λαχανικά. Μάλιστα, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά στην παρασκευή και προετοιμασία των σνακ.
  • Φυλάμε τα γλυκά σε μη ορατό σημείο για τα παιδιά. Καλύτερα είναι να έχουμε ένα μπολ με φρούτα πάνω στο τραπέζι αντί για ένα μπολ με σοκολατάκια ή μπισκότα.
  • Μαθαίνουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων, καθώς πολλές φορές η ζάχαρη «κρύβεται» με άλλες ονομασίες. Ονομασίες που υποδεικνύουν την εμφάνιση ζάχαρης είναι: μαλτόζη, σουκρόζη, σιρόπι αραβοσίτου υψηλής φρουκτόζης, μελάσα, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, σιρόπι, μέλι, συμπυκνώματα χυμού φρούτων.
  • Προσπαθούμε να μειώσουμε στο μισό τη ζάχαρη που χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές.
  • Προκειμένου να κρατήσουμε τα παιδιά ενυδατωμένα επιλέγουμε το νερό και το γάλα και αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά και τα ενεργειακά ποτά, τα οποία δεν περιέχουν άλλα θρεπτικά συστατικά.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024