Όμως όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA πάντα υπάρχει και... άλλο μονοπάτι για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς Πάσχα στο χωριό

Με ΙΧ αεροπλάνα και βαπόρια η έξοδος είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για πρόστιμα και το σημαντικότερο για να γυρίσει πίσω κάποιος αναγκαστικά.

Όμως όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA πάντα υπάρχει και… άλλο μονοπάτι για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς Πάσχα στο χωριό.

Το MEGA πήγε στον σταθμό του προαστιακού στην Αθήνα, πλήρωσε το εισιτήριο, επιβιβάστηκε και ταξίδεψε κανονικά για την Κόρινθο. Εκτός νομού δηλαδή.

Η εικόνα αποδεικνύει πως δεν ήταν ο μόνος που σκέφτηκε ότι με τον προαστιακό μπορείς να φτάσεις γρήγορα, άνετα και κυρίως χωρίς έλεγχο από την Αθήνα στην Χαλκίδα ή την Κόρινθο όπως στην περίπτωση μας.

Οι βαλίτσες στα βαγόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως η έξοδος του Πάσχα γίνεται κανονικά και κυρίως μαζικά.

Έλεγχος… μόνο για τα εισιτήρια

Ο μόνος έλεγχος που γίνεται καθώς είναι και ο μόνος που επιτρέπεται να γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είναι για το αν κάποιος έχει εισιτήριο.

Κατά τα λοιπά όμως οι αστυνομικοί έλεγχοι απουσιάζουν πλήρως στους σταθμούς και με το τρένο από την στιγμή που κάποιος θα μπει η απόδραση είναι εξασφαλισμένη αφού είναι απίθανο να σταματήσει το τρένο στην μέση του πουθενά για έλεγχο όπως γίνεται για παράδειγμα στα ΚΤΕΛ.

Τα ταξί… περιμένουν εκδρομείς

Είναι τόσο διαδεδομένος μάλιστα ο τρόπος αυτός για να ξεφεύγουν οι εκδρομείς από τους ελέγχους που στην Κόρινθο τα ταξί περιμένουν καθημερινά τους εκδρομείς.

Στην Ακράτα η κίνηση είναι υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές. Η δύσκολη πρόσβαση λόγω των ελέγχων κράτησε πολλούς Πατρινούς μακριά από την καθιερωμένη πασχαλιάτικη εξόρμησή τους.

Από την άλλη όμως πληροφορίες λένε πως πολλοί είναι αυτοί που τσεκάρουν καθημερινά με συγγενείς και φίλους την πορεία των μπλόκων στην περιοχή ώστε μόλις φανεί ότι τα μπλόκα έχουν περιοριστεί να επιχειρήσουν την έξοδο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr