Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα για την Εθνική από την Γαλλία (40-31)

Ήττα για την Εθνική από την Γαλλία (40-31)

Η Εθνική ομάδα πάλεψε κόντρα στη Γαλλία αλλά ηττήθηκε με 31-40 και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τη Σερβία.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών «έπεσε» μαχόμενη με 40-31, απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία, στο ΔΑΚ Κορυδαλλού για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022. Το τελικό σκορ, μάλιστα, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Η άμυνα των τελευταίων λεπτών, πάντως, ήταν αυτή που «πρόδωσε» τη «γαλανόλευκη», η οποία πήρε «άριστα» στην επιθετική λειτουργία. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές η εθνική βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο, με τους Μαυροβούνιους διαιτητές να χρεώνουν με 9 δίλεπτα τους Έλληνες διεθνείς και μόλις με 2 τους Γάλλους.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο δεξιός ίντερ Θέμης Ηλιόπουλος με 7 γκολ, ενώ τον ακολούθησε με 5 γκολ ο αρχηγός Χάρης Μάλλιος.

H ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη στρέφει πλέον την προσοχή της στον αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης (15:00- ΕΡΤSPORTS) με την Σερβία, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες πρόκρισης ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

«Για εμάς ότι καταφέραμε και παίξαμε κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα είναι σημαντικό, γιατί πλέον ότι βλέπουμε που είναι η κορυφή του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Είμαστε πιο κοντά από ότι είχαμε στο μυαλό μας ότι απέχουμε από αυτές τις ομάδες, δεν μας έβγαλαν έξω από το γήπεδο, παίξαμε αρκετά καλά. Στην άμυνα είχαμε θέματα. Τα πίβοτ έχουν γίνει πάρα πολύ καλά πια, το είδαμε και με τη Σερβία και σήμερα. Θα πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα γιατί και οι περιφερειακοί είναι πάρα πολύ καλοί. Από εκεί και πέρα και τρέξαμε όπου βρήκαμε την ευκαιρία κάναμε αντεπίθεση.

Η επίθεσή μας ήταν αρκετά καλή, με κάποια λάθη, λογικό είναι. Στην αρχή είχαμε άγχος, έκανα δύο λάθη, δύο δίλεπτα, λάθος αλλαγή δεν επιτρέπεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θεωρώ ότι είχαν και μια ιδιαίτερη προστασία από τη διαιτησία σήμερα οι Γάλλοι. Μπορούμε να έχουμε ικανοποίηση για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού απέναντι σε μια τέτοια δύναμη. Σήμερα παίξαμε με το 1ο σκαλί του παγκόσμιου χάντμπολ, οι Σέρβοι είναι ένα δυο σκαλιά πιο κάτω και εμείς ακόμα λίγο πιο κάτω, αλλά έχουμε αρχίσει να πλησιάζουμε έντονα», είπε μετά το ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης.

Τα πεντάλεπτα: 2-5, 4,9, 8-11, 9-15, 13-19, 16-22 (Ημχ), 20-26, 22-27, 24-30, 26-33, 30-36, 31-40

ΕΛΛΑΔΑ (Αρβανίτης): Μωραϊτης 1, Αραμπατζής 1, Νικολαϊδης, Μυλωνάς 3, Μάλλιος 5 , Μπουκοβίνας, Κεδέρης 2, Καραμπουρνιώτης 3, Τζηράς 2, Τσίλης 2, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 7, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Αραπακόπουλος 3, Κοτανίδης

ΓΑΛΛΙΑ (Ζιλ): Ρεμιλί 4, Λαγκάρντ 1, Μεμ 3, Τουρνά 5, Ζεράρ, Μαέ 6 Ζαντί, Ν’ Γκεσάν 2, Αμπαλό 4, Γκιγκού 4, Φάμπρεγκας 6, Ντεσά 1, Κλερ, Πόρτ 4, Κουνκούντ, Ακεβιλό.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024