Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ραβίνος κατηγορείται ότι στην πραγματικότητα είναι… χριστιανός ιεραπόστολος

Ισραήλ: Ραβίνος κατηγορείται ότι στην πραγματικότητα είναι… χριστιανός ιεραπόστολος

Το περιστατικό ήρθε στο φως μετά από μια… παράξενη συζήτηση της 13χρονης κόρης του με έναν συμμαθητή της

Ένας άνδρας από την Ιερουσαλήμ που εργάζεται εδώ και χρόνια ως ραβίνος, και ο οποίος ανατρέφει τα παιδιά του εντός της κοινότητας των λεγόμενων υπερ-ορθόδοξων Εβραίων, κατηγορείται ότι ψεύδεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα ως… χριστιανός ιεραπόστολος από το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Beneynu, μια οργάνωση που επιτηρεί τη δραστηριότητα των ιεραποστόλων στο Ισραήλ, υποστηρίζει ότι ο άνδρας φορούσε ρούχα της υπερ-ορθόδοξης κοινότητας και τελούσε ακόμη και γαμήλιες τελετές για ζευγάρια Εβραίων, προκειμένου να αποκρύψει την «πικρή αλήθεια»: Ότι ο κρυφός του στόχος ήταν ο προσηλυτισμός των Εβραίων στον χριστιανισμό.

«Η οικογένειά του βρίσκεται υπό παρακολούθηση εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ η Σάνον Νουσάν, μια ερευνήτρια της Beyneynu.

Όπως εξήγησε, το 2014 η οργάνωσή της ζήτησε από τον άνδρα να λογοδοτήσει, όμως εκείνος «εξαφανίστηκε» πριν εμφανιστεί εκ νέου, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του σε μια άλλη συνοικία της πόλης. Από εκεί και έπειτα, συνέχισε, «προσαρμόστηκε στην υπερ-ορθόδοξη κοινότητα και ξεκίνησε μια νέα ζωή, όμως από ό,τι φαίνεται όλα ήταν ένα ψέμα».

Η σύζυγός του, σύμφωνα με τη Νούσαν, προωθούσε τον Ιουδαϊσμό στα κοινωνικά δίκτυα, όμως «συμπεριλάμβανε στις αναρτήσεις της περιεχόμενο του χριστιανισμού». Έχασε τη ζωή της πέρσι και ενταφιάστηκε στην Ιερουσαλήμ με εβραϊκή νεκρική ακολουθία, σύμφωνα με τη Νούσαν.

Πολλοί Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν τον προσηλυτισμό των Εβραίων σε άλλες θρησκείες ως απειλή για τον σχετικά μικρό παγκόσμιο πληθυσμό τους, αλλά και για τη δημογραφική κυριαρχία της θρησκείας τους εντός της χώρας. Αν και η νομοθεσία του Ισραήλ δεν απαγορεύει την πρακτική, απαγορεύεται ο προσηλυτισμός σε άτομα κάτω των 18 ετών χωρίς τη συναίνεση των γονέων, όπως επίσης και η δωροδοκία με στόχο την αλλαγή του θρησκεύματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 13», ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

«Είναι όλα ψέματα. Γεννήθηκα Εβραίος», υποστήριξε. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει εργαστεί ως ιεραπόστολος πριν από επτά ή οκτώ χρόνια, έκτοτε έχει «μετανοήσει».

Το Behadrei Haredim, ένα υπερ-ορθόδοξο site που μετέδωσε πρώτο την είδηση, έγραψε ότι το περιστατικό έγινε γνωστό πριν από μια εβδομάδα, όταν η 13χρονη κόρη του άνδρα είπε σε έναν συμμαθητή της ότι ο Ιησούς «μας δέχεται όλους, ακόμη και αν κάνουμε λάθος».

Το site δημοσίευσε και τη μαρτυρία ενός κατοίκου που δήλωσε ότι ολόκληρη η συνοικία «έχει σοκαριστεί πολύ».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η οικογένεια μετανάστευσε από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και υποστηρίζοντας ότι ήταν απόγονοι επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας, όλοι οι Εβραίοι, όπου και αν έχουν γεννηθεί, έχουν δικαίωμα πολιτογράφησης στη χώρα.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανέφερε ότι στοιχεία εις βάρος του άνδρα και της οικογένειάς του θα κοινοποιηθούν στο υπουργείο εσωτερικών επειδή «η οικογένεια μετανάστευσε παράνομα στο Ισραήλ».

Η Beyneynu σημείωσε: «Βάσει των πληροφοριών μας, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η οικογένεια έχει εβραϊκές ρίζες».

Αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις ευαγγελιστών χριστιανών δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και δηλώνουν αντίθετες στις πρακτικές των ιεραποστόλων, όμως ορισμένες από αυτές στην πραγματικότητα τις υιοθετούν μυστικά.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δεχθεί κριτική από μερίδα των πολιτών για τις στενές σχέσεις της με οργανώσεις ευαγγελιστών από τις ΗΠΑ. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες υποστηρίζουν τη χώρα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, πιστεύοντας ότι η παρουσία των Εβραίων στους Αγίους Τόπους θα βοηθήσει στην… εκπλήρωση μιας προφητείας της Αποκάλυψης.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024