Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι είπε για τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι είπε για τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Τι λέει στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και τα όσα αποκαλύπτονται για το γηροκομείο - κολαστήριο στα Χανιά.

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ. η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καθώς είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39 καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί όπως είναι γνωστό επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά αλλά για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η Υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία.

Τι είπε στο LIVE NEWS

«Όλους αυτούς τους μήνες περίμενα να έρθει η σειρά μου ώστε και στις πολύ συχνές επισκέψεις μου στα γηροκομεία, στα κέντρα αναπηρίας, να μπορώ να τα επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και στο σπίτι με τους δικούς μου που είναι ευάλωτες ομάδες να τους επισκέπτομαι με απόλυτη ασφάλεια», δήλωσε η ίδια.

«Υπάρχει ένας φόβος και μια αγωνία η οποία πάντα υπάρχει σε κάτι που είναι άγνωστο. Εχθές βγήκε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού και μίλησε για την ασφάλεια του εμβολίου και στην περίοδο της κύησης.»

«Όμως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι επειδή ακόμα τα στοιχεία είναι λίγα δίνεται η συμβουλή σε γυναίκες που είναι εγκύες ή άμεσα θέλουν να τεκνοποιήσουν να αποφύγουν αυτό το εμβόλιο», πρόσθεσε ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο.

«Δεν έχω παρενέργειες, ένα μικρό βάρος στο χέρι το οποίο είναι αντίστοιχο του εμβολίου της γρίπης. Έχω ακούσει για συμπολίτες μας που μπορεί να ανεβάσουν πυρετό προς το παρόν δεν έχω τίποτα», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά στο γηροκομείο των Χανίων.

«Είμαστε σοκαρισμένοι κι έχω αγωνία για όσα ακούγονται. Το Υπουργείο ζήτησε διευκρινίσεις από την Περιφέρεια. Μας είπαν ότι έχουν κάνει πέντε ελέγχους, δύο εκ των οποίων αιφνίδιοι. Μας λένε ότι δεν άκουγαν κάτι για τη δομή αυτοί και όταν είχαν στείλει ελέγχους δεν είχαν βρει κανένα παράπτωμα.  Αυτό που ξέρουμε ως έργο μας είναι ότι όπως σε όλες τις μονάδες ηλικιωμένων κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε στο κομμάτι της διασποράς του ιού οι ηλικιωμένοι να είναι προστατευμένοι».

«Μετά το πόρισμα του εισαγγελέα πρέπει να ρυθμίσουμε τον ελεγκτή. Μας έχει συγκλονίσει όλους, είναι πολλές οι απώλειες, περιέργα τα περιστατικά.», πρόσθεσε.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024