Καιρός Πάσχα: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή – Οι νέοι χάρτες
Θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τη Μεγάλη Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο (πίνακας 1) και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (πίνακας 2), όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.