Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Λαγός: Εστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές για να μην πάει φυλακή

Γιάννης Λαγός: Εστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές για να μην πάει φυλακή

Πέρα από τα παρακάλια στους συναδέλφους του, ο Γιάννης Λαγός προσπαθεί τώρα με ένδικα μέσα να «μπλοκάρει» την έκδοση του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο πάλαι πότε ισχυρός ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός προσπαθούσε να γλιτώσει τη σύλληψή του και την έκδοση του στην Ελλάδα.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εις βάρος του και μετά από λίγη ώρα βρέθηκε στα χέρια των βελγικών αρχών.

Λίγες ώρες πριν οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές αποφασίσουν την άρση της ασυλίας του, ο Λαγός τους παρακαλούσε να μην συναινέσουν σε αυτήν.

Ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα ενώ ανασκευάζει τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

«Αγαπητές συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική δίωξη.

Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός ευρωπαϊκών συνόρων;».

Επιχειρεί να «μπλοκάρει» την έκδοσή του στην Ελλάδα

Από την πλευρά του ο Λαγός συνεχίζει τα ένδικα μέσα προσφυγής κατά του εντάλματος σύλληψής του, προσφεύγοντας στις βελγικές Αρχές καθώς το αρμόδιο όργανο της ΕΕ – που αποφάσισε για την υπόθεσή του πριν αυτή εισαχθεί στην Ευρωβουλή – συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του και προτού καθαρογραφούν τα πρακτικά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, μέσα σε 48 ώρες ο Βέλγος δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει κρατούμενος ο Λαγός μέχρι να εκδικαστεί επί της ουσίας η προσφυγή του κατά του εντάλματος. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να γίνει το δικαστήριο για το αίτημα προσφυγής του σε έναν με δύο μήνες από σήμερα.

Πάντως, ίσως πάει πιο γρήγορα η υπόθεση αυτή, ίσως δηλαδή η όλη υπόθεση τελειώσει πριν περάσει το δίμηνο.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση με ένα ειδικό σχέδιο για τη μεταφορά του Ιωάννη Λαγού στην Ελλάδα. Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταβεί στο Βέλγιο, όταν αποφασιστεί η έκδοσή του στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αφού εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Το σχέδιο φύλαξής του θα είναι ανάλογο με των υπόλοιπων καταδικασθέντων μελών της ναζιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, ο οποίος εξαφανίστηκε λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθεί η δίκη και ανακοινωθεί η καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Το χρονικό

Να θυμίσουμε ότι στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή JURI εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για τη δεύτερη υπόθεση σχετικά με τη προσβολής συμβόλου, όταν ο Γιάννης Λαγός είχε σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024