Το Παρίσι καλεί την Κομισιόν να εξετάσει τα εθνικά σχέδια οικονομικής ανάκαμψης «το συντομότερο δυνατόν»

Υπερβολικά πολύ χρόνο έχασε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την έγκρισή του τον Ιούλιο και, τώρα, πρέπει να εφαρμοσθεί ως έχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς.

«Υπήρξαμε πολύ αποτελεσματικοί τον προηγούμενο ην υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης και στην απόφαση για την έκδοση κοινού χρέους. Έκτοτε, χάσαμε υπερβολικά πολύ χρόνο. Η Κίνα επανέλαβε την οικονομική της ανάπτυξη, οι ΗΠΑ ανθίζουν και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει στην κούρσα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης που θα υποβληθούν αυτή την εβδομάδα από τα κράτη μέλη «το συντομότερο δυνατόν», ώστε να γίνουν «πραγματικότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι η σύγκριση ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης είναι «άδικη και ατυχής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr