Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Γαλλία: Υπό ποιες προϋποθέσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να βγάλουν τη μάσκα

Κοροναϊός-Γαλλία: Υπό ποιες προϋποθέσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να βγάλουν τη μάσκα

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας εκτιμά πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βγάλουν τη μάσκα σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό και ιδιωτικό, όμως, πρέπει να συνεχίσουν να τη φοράνε στην κοινότητα

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, που συμβουλεύει τις αρχές σχετικά με την υγειονομική πολιτική, εκτιμά πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βγάλουν τη μάσκα σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό και ιδιωτικό, όμως, πρέπει να συνεχίσουν να τη φοράνε στην κοινότητα.

Η προσοχή, εντούτοις, πρέπει να συνεχιστεί, υπογραμμίζει το Ανώτατο Συμβούλιο (HCSP), σε μια γνωμοδότηση που δημοσίευσε την Κυριακή σχετικά με την προσαρμογή των κανόνων προστασίας. Και αυτό, λόγω της «δυσμενούς σε εθνικό επίπεδο επιδημιολογικής κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του κορεσμού των νοσοκομείων» και της «αδυναμίας να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τα άτομα, που έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα, να μολύνουν άλλους ανθρώπους».

Το σώμα συστήνει ότι «σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο, οικογενειακό ή φιλικό, σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό, όλα τα πρόσωπα που συναντώνται», θα μπορούσαν να βγάλουν τη μάσκα τους, «εφόσον όλοι τους έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα και υπό την προϋπόθεση να σέβονται τα μέτρα προστασίας: υγιεινή των χεριών, διατομική απόσταση, αερισμός και περιορισμός στους έξι του αριθμού των ατόμων».

Εντούτοις, αυτή η σύσταση δεν θα εφαρμόζεται, εάν κάποιος από τους παρόντες δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ή εμφανίζει παράγοντα κινδύνου να ασθενήσει βαριά, όπως η ηλικία ή η συννοσηρότητα (συνύπαρξη δύο νόσων ή δύο παθολογικών καταστάσεων στον ίδιο ασθενή).

Στο πλαίσιο της κοινότητας (οργανισμοί και ανοικτά εξωτερικά περιβάλλοντα), το Ανώτατο Συμβούλιο συστήνει να συνεχίσουν οι πολίτες να σέβονται τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών τη χρήση της μάσκας και τον περιορισμό των μετακινήσεων, «σε συμφωνία με την εξέλιξη των αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο, σε συνάρτηση με την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης».

Επομένως, δεν τίθεται ζήτημα να συμμετάσχει κανείς σε συναθροίσεις πέραν των ατόμων που επιτρέπεται.

Το Συμβούλιο συστήνει, επιπλέον, να διεξαχθούν «εκστρατείες επικοινωνίας προς τους πολίτες που εμβολιάζονται, για να τους εξηγείται η σημασία των μέτρων προστασίας, ακόμα και όταν είναι εμβολιασμένοι».

Επισημαίνει ότι «έλαβε υπόψη την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στις σοβαρές μορφές της Covid-19» και την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας στη μετάδοση του ιού.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024