Το 2007, η Γιόκο Όνο δώρισε μια κρανιά στο Hirshhorn Museum and Sculpture Garden.

Κάθε καλοκαίρι, το «Yoko Ono: Wish Tree for Washington, DC» «ανθίζει» με ευχές για το μέλλον της ανθρωπότητας που κρεμάνε στα κλαδιά του επισκέπτες στο μουσείο, ενώ την υπόλοιπη χρονιά, η Γιόκο Όνο ζητά από τους επισκέπτες να ψιθυρίζουν ευχές στο δέντρο.

Φέτος, λόγω τήρησης των μέτρων απόστασης που επιβάλλει η πανδημία, το διαδραστικό έργο τέχνης θα «ανθίσει» στο Διαδίκτυο.

Οι φιλότεχνοι προσκαλούνται να μοιραστούν με το μουσείο της Ουάσινγκτον φωτογραφίες ευχών που οι ίδιοι έχουν γράψει ιδιοχείρως, μέσω του Instagram, στα hashtag #WishTree και #YokoOno.

Το προσωπικό του Hirshhorn μεταφέρει, σε λωρίδες χαρτί, όσες περισσότερες ευχές είναι δυνατόν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζεται φωτογραφίες της εξέλιξης της εγκατάστασης.

Κάθε χρονιά, στο τέλος της θερινής περιόδου οι ευχές συγκεντρώνονται και τελετουργικά θάβονται στη νήσο Videy της Ισλανδίας, στα πόδια της εγκατάστασης Imagine Peace Tower, ενός μνημείου αφιερωμένου στον σύζυγό της, τον Τζον Λένον.

«Είναι τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με την Γιόκο Όνο για να μοιραστούμε το διαχρονικό μήνυμά της τής ειρήνης» υπογράμμισε, σε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ,  η διευθύντρια του μουσείου, Melissa Chiu.

Για την ώρα, το Hirshhorn έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 ευχές, μεταξύ των οποίων και ευχές από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Hiroshi Sugimoto και Ugo Rondinone και άλλοι.

Επιπλέον, το μουσείο προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσει όποιος επιθυμεί το δικό του «Wish Tree» στο σπίτι.

Η εγκατάσταση «Yoko Ono: Wish Tree for Washington, DC» θα είναι επισκέψιμη, δια ζώσης ή εικονικά, έως τις 30 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr