Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πειραιά: Rapid test  στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δήμος Πειραιά: Rapid test στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Στη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού  (rapid test Covid-19) σε όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς και στους ιεροψάλτες και στο βοηθητικό προσωπικό των Ιερών Ναών, προχώρησαν σήμερα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πειραιώς.

Στη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού  (rapid test Covid-19) σε όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς και στους ιεροψάλτες και στο βοηθητικό προσωπικό των Ιερών Ναών, προχώρησαν σήμερα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πειραιώς.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία προληπτικού χαρακτήρα του Δήμου Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας,  με αφορμή τη λειτουργία των Ιερών Ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από νωρίς το πρωί, 150 ιερείς και 200 άτομα προσωπικό προσήλθαν στο  Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, όπου υποβλήθησαν στο τεστ άμεσα και με ασφάλεια, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του  Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπεβλήθη σε rapid test και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην Αγία Τριάδα, παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης και ο Διοικητής του νοσοκομείου  «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης.

Σε συνεργασία με το νοσοκομείο  «Μεταξά», αν βρεθούν θετικά κρούσματα, θα επιβεβαιωθούν με μοριακό τεστ στα εργαστήρια του νοσοκομείου.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διενέργειας των rapid test, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο Σεβασμιωτάτος  Μητροπολίτης  Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιώς γίνεται αυτή η προσπάθεια για την αποτροπή της μεταδόσεως της πανδημίας. Η Εκκλησία πάντοτε ως φιλόστοργος μητέρα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τέτοια τραγική κατάσταση για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Αυτό που μας συνέχει είναι ότι αυτή τη στιγμή 10.000 συνέλληνες έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι εναντίων αυτού του αδιοράτου εχθρού, του μικροσκοπικού οργανισμού, ο οποίος επιβουλεύεται την ύπαρξή μας. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και βέβαια πολύ αγάπη. Αγάπη όχι για τον εαυτό μας μόνο, αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Ιωάννη Μώραλη και τις υπηρεσίες του Δήμου για αυτή τη δυναμική τους συμβολή στην υλοποίηση της όλης δράσης.  Η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Επειδή είναι δεδομένο ότι οι πολίτες θα πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, επιλέξαμε ως Δήμος να διενεργήσουμε rapid test σε όλη την «οικογένεια» της Μητρόπολης Πειραιώς. Προφανώς και η Eκκλησία έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες κι αυτό αποτυπώνεται στην αυξημένη προσέλευση των ιερέων και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Πιστεύω ότι με την ενέργεια αυτή και οι ιερείς, αλλά και οι πιστοί που θα προσέλθουν στις εκκλησίες με τα προβλεπόμενα μέτρα, θα αισθάνονται ακόμη πιο ασφαλείς και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τους δώσαμε τη δυνατότητα αυτή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη συνεργασία,  τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που διενεργεί τα τεστ και τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Πλατανησιώτη, καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024