Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Εντυπωσιακός Μπρούμα «καθάρισε» για τους πρωταθλητές

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Εντυπωσιακός Μπρούμα «καθάρισε» για τους πρωταθλητές

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Μπρούμα να σκοράρει και τα δύο γκολ των Πειραιωτών.

Με τον Μπρούμα σε μεγάλα κέφια, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague και συνέχισε το σερί του απέναντι στην Ενωση.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του και οι Πειραιώτες πέτυχαν την τρίτη σερί νίκη τους απέναντι στους Κιτρινόμαυρους. Μετά το 3-0 της κανονικής διάρκειας στο φαληρικό γήπεδο, το 5-1 των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν και στο αποψινό παιχνίδι με 2-0.

Αν βάλουμε και τον τελικό του Κυπέλλου, που έγινε στην αρχή της σεζόν, η ομάδα του Μαρτίνς έχει 4 νίκες φέτος απέναντι στην ΑΕΚ. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισαν οι Πειραιώτες ήταν στις 16/12 στο ΟΑΚΑ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο αποψινό ματς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ καλύτερος από την Ενωση και έφτασε στο τρίποντο της νίκης με τα δύο γκολ του Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο 50’ και στο 90+2’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι Ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν άλλους τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή τους, έφτασαν τους 82 πόντους σε 32 παιχνίδια, ενώ η Ενωση έμεινε στους 55 και έχασε έδαφος στη μάχη της δεύτερης και τρίτης θέσης.  Οι δύο ομάδες πλέον στρέφουν τα βλέμματά τους στους επαναληπτικούς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό την Μ. Τετάρτη να αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη και την ΑΕΚ την Μ. Πέμπτη να αγωνίζεται στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Σωκράτη, Σεμέδο και Χολέμπας στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Μπουχαλάκη και Τιάγκο Σίλβα στη μεσαία γραμμή. Ο Χασάν ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Φορτούνη και Μασούρα αριστερά και δεξιά από τον Αιγύπτιο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την άλλη, ξεκίνησε την ΑΕΚ με 3-5-2, με τους Νεντελτσεάρου, Σβάρνα και Τσιγκρίνσκι μπροστά από τον Αθανασιάδη. Οι Λόπες και Βασιλαντωνόπουλος ήταν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, με τους Σιμάνκσι και Γαλανόπουλο στα χαφ και τον Μάνταλο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανσαριφάρντ, με τον Αλμπάνη λίγο πιο πίσω από τον Ιρανό φορ.

Απείλησε ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο παιχνίδι με τον Κώστα Φορτούνη. Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο διεθνής άσος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ενωσης, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 11’ οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μασούρα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου στον Βασιλαντωνόπουλο.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λόπες. Ο Φορτούνης ανέβηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Ισπανού και βγήκε κόρνερ. Ο διαιτητής περίμενε το VAR και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μια φάση, που προκάλεσε την οργή του Φορτούνη και του «ερυθρόλευκου» πάγκου, που ζήτησαν πέναλτι στο χέρι του αριστερού μπακ-χαφ της Ενωσης.

Ευκαιρίες για την ΑΕΚ

Μετά το 20άλεπτο η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 24’ απείλησε τον Κρίστινσον. Ο Μάνταλος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Ισλανδός πορτιέρο έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Ο αρχηγός της Ενωσης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού

Στο 37’ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε για δεύτερη φορά να ακυρώνεται γκολ της ομάδας του στο αποψινό παιχνίδι.  Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο Σεμέδο μπήκε στη φάση, προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπουχαλάκη. Στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του διεθνή χαφ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά το λάθος του Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε το κεφάλι του και απομάκρυνε την μπάλα. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο φαληρικό γήπεδο να δείχνει 0-0.

Τρεις αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τον Πορτογάλο να βάζει τους Εμβιλά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί στις θέσεις των Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Χασάν. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έκλεισε στα καρέ της την Ενωση.

Απείλησε ο Ελ Αραμπί, σκόραρε ο Μπρούμα!

Στο 49’ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Μπρούμα από αριστερά, έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός γύρισε στον Μπρούμα και ο Ιβηρας με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Νέα ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί

Στο 57’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Ελ Αραμπί. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε την κάθετη πάσα στον Ανδρούτσο, αυτός πέταξε την μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός στην προσπάθειά του να σουτάρει, γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Αφρικανός επιθετικός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά την ευκαιρία του Ελ Αραμπί, ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Ισπανό να ρίχνει στο παιχνίδι τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Αλμπάνη. Στο 63’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Χολέμπας. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο έμπειρος μπακ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς έκανε την τέταρτη αλλαγή του στο παιχνίδι, με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Μασούρα. Ο Χιμένεθ απάντησε με τους Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς στις θέσεις των Σιμάνκσι και Ανσαριφάρντ, με τον Λιβάι Γκαρσία να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι ο Βαλμπουενά, απείλησε ο Τιάγκο Σίλβα

Στο 74’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μάτιε Βαλμπουενά. Ο Κρίστινσον έκανε το βολέ, ο Γάλλος μπήκε στη φάση, έβαλε την κόντρα στον Αθανασιάδη, που είχε βγει μακριά από την εστία του για να απομακρύνει, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της Ενωσης, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, η μπάλα στρώθηκε στον Τιάγκο Σίλβα, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 80’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Καμαρά στη θέση του Σεμέδο, ενώ ο Χιμένεθ απάντησε με τον Μιτάι στη θέση του Λόπες και τον Τάνκοβιτς αντί του Γαλανόπουλου.

Μπρούμα X2!

Ο χρόνος κυλούσε με την ΑΕΚ να ψάχνει την ισοφάριση και να έχει ανέβει στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα με τους γρήγορους Μπρούμα και Ελ Αραμπί. Στο 90’ ο Πορτογάλος βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά δεν πλάσαρε. Προτίμησε να γυρίσει στον Μαροκινό, αλλά η πάσα του δεν ήταν καλή.

Στο 90+2’ όμως δεν λάθεψε.Ο Μπρούμα πίεσε τον Νεντελτσεάρου, του έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Ενωσης, τον «εκτέλεσε» και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46′ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς).

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024