Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα έχει τίτλο «Ακάκιε» και θέμα του την απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου για τον οποίο η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος τρέφουν μεγάλη αγάπη.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί στις 12 Μαΐου έχει να κάνει με τη ζωή ενός επιχειρηματία που κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο διάσημες βιομηχανίες ζυμαρικών στη Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Μαντζίκα που δεν είναι άλλος από τον παππού του συζύγου της Ελένης Μενεγάκη. Η σύζυγος του Λευτέρη Μαντζίκα, γιαγιά του Μάκη λεγόταν Μαρίνα και από κει πήρε και το όνομά της η κόρη της Ελένης και του Μάκη.

Ο Κώστας Κρομμύδας, συγγραφέας του νέου βιβλίου, είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Γιώτη, επίσης εγγονή του Λευτέρη Μαντζίκα.

Ιδού ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο:

«Όταν το μέτωπο κατέρρευσε γύρισε με ελαφρά κρυοπαγήματα στη Λιγοψά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου αρραβωνιάστηκε τη Μαρίνα Ντίσκου, κόρη του αρτοποιού Ιωάννη Ντίσκου, την οποία για πρώτη φορά γνώρισε στο καράβι «Ο Γλάρος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Πρέβεζα. Ο γάμος τους ήρθε λίγους μήνες μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1941.

Εργάζονταν και οι δύο στον οικογενειακό φούρνο ο οποίος έπειτα από μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να επιβιώσει από τις καταστροφές του πολέμου και η λειτουργία του συνεχίστηκε μέχρι το 2014 στο Κολωνάκι με την επωνυμία «Κομπλέ». Η καθημερινή του επαφή με τους εμπόρους σιτηρών και αλεύρων σε συνδυασμό με το διορατικό του πνεύμα και τις γνώσεις του από τις σπουδές του στην εμπορική σχολή, τον ώθησαν σε μια απόφαση που άλλαξε για πάντα τη ζωή του, αλλά και την ιστορία της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας ζυμαρικών».


Ο Λευτέρης Μαντζίκας, με τα εγγόνια του Χρήστο Γιώτη και Μαρίνα Γιώτη, Λευτέρη Παντζόπουλο και Ματθαίο Παντζόπουλο


Η γιαγιά του Μάκη, Μαρίνα με τον παππού του, Λευτέρη Μαντζίκα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο