
Τρεις must ασκήσεις για λεπτότερη μέση
Μερικές επαναλήψεις για την καθεμία εντός του προγράμματος γυμναστικής σας, θα σας οδηγήσει στη...νίκη-μην ξεχνάτε τον συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή
Δεν αρκούν οι ατελείωτοι κοιλιακοί. Για κομψή, σμιλευμένη μέση, χρειάζεται εκγύμναση και κοιλιάς και μέσης, άρα ένας έξυπνος συνδυασμός ασκήσεων.
Σύμφωνα με τον fitness expert Dead Hodgkin, για να επιταχύνουμε το μεταβολισμό μας και το σώμα να αρχίσει να καίει θερμίδες και λίπος, είναι απαραίτητο το χτίσιμο μιας μυϊκής μάζας. Αυτό απαιτεί ένα συνδυασμό καρδιοαγγειακής προπόνησης με ασκήσεις κοιλιακών. Όσο περισσότερο λίπος καίγεται, τόσο πιο εύκολα αποκαλύπτεται η γράμμωση στην κοιλιά και μειώνονται οι πόντοι στη μέση.
Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις που θα εντάξετε στην προπόνησή σας αν θέλετε να δείτε διαφορά!
Sit-Ups
Τα sit-ups είναι πολύ πιο έντονα από τα ροκανίσματα και απαιτούν δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς. Ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια στον αέρα και τεντωμένα στο πλάι του σώματος. Δίνετε φόρα και σηκώνετε τον κορμό σας μέχρι πάνω, αφού ο στόχος είναι να φτάσετε μέχρι τα γόνατα. Ο Dean Hodgkin προτείνει δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.
Ανάποδοι κοιλιακοί
Ξαπλώνετε ανάσκελα και σηκώνετε τα πόδια σας διατηρώντας τα ελαφρώς λυγισμένα. Δίνετε ώθηση στα πόδια και σηκώνετε τους γοφούς από το έδαφος, μέχρι τα γόνατα να φτάσουν στο ύψος του στήθους. Κάνετε δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.
Σανίδα
Η star άσκηση των κοιλιακών με τα καλύτερα αποτελέσματα. Έρχεστε σε στάση σανίδας με στήριξη στους αγκώνες και στα δάχτυλα των ποδιών. Αν δεν έχετε ξανακάνει την plank position, ο αρχικός στόχος είναι να μείνετε σε αυτή τη θέση για 10” και σταδιακά θα αυξάνετε το χρόνο σας μέχρι τα 30”. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και την πλαϊνή σανίδα, με στήριξη στον ένα μόνο αγκώνα και το σώμα γυρισμένο προς αυτή την πλευρά.
Αυτό το μικρό, στοχευμένο στην περιοχή της κοιλιάς πρόγραμμα γυμναστικής διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά και αξίζει να το δοκιμάσετε:
https://www.youtube.com/watch?v=6tNYT8l9sAE
- Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα κάνετε αίτηση
- Εκατοστά γενέθλια για τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, τον παρουσιαστή που έγινε «φωνή της φύσης»
- Πάμε μια βόλτα;: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είναι ο νέος καλεσμένος
- Φον ντερ Λάιεν: «Έτοιμη για όλα τα σενάρια» η ΕΕ για τους αμερικανικούς δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα
- Ο Δήμαρχος Σπάρτης στην παρουσίαση των Διαχειριστικών σχεδίων για την προστασία και την ανάδειξη των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
- ΠΟΥ: Υποπτεύεται το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του χανταϊού