Επαγγελματίες εστίασης: Ζητούν διευκρινίσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων
Τέλος ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με τους ημιυπαίθριους καθώς μια παράταση ωραρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία της εστίασης θέτουν οι επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επάνοδο στην ενεργό δράση από τις 3 Μαΐου.
Τα μέλη της «Πρωτοβουλία Estiasi Greece» διατυπώνουν σε ανακοίνωση τους ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες αναφορικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση και τη διευθέτηση τους.
Συγκεκριμένα αναφορικά με τη δανειοδότηση κοινόχρηστων χώρων σημειώνουν ότι επιβάλλεται η άμεση νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεννόηση με τους Δήμους, να δοθεί παράταση στις άδειες του 2020 μέχρι τέλος Μαΐου, ώστε να υπάρξει εύλογο διάστημα έκδοσης των αδειών του 2021.
Αναφορικά με την εξαίρεση των ΚΑΔ 56.30.10.04 στην επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι η εξαίρεση αυτή «εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους.
Έτσι, θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν ΚΑΔ 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30.»
Τέλος ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με τους ημιυπαίθριους καθώς μια παράταση ωραρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442