Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενοκτονία των Αρμενίων : Σε πανικό τα τουρκικά ΜΜΕ - «Σκάνδαλο οι δηλώσεις του Μπάιντεν»

Γενοκτονία των Αρμενίων : Σε πανικό τα τουρκικά ΜΜΕ – «Σκάνδαλο οι δηλώσεις του Μπάιντεν»

Σε πανικό βρίσκονται τα τουρκικά ΜΜΕ, με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να κάνει πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει, δηλαδή να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων

Σε πανικό βρίσκονται τα τουρκικά ΜΜΕ, με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να κάνει πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει, δηλαδή να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Αρκετές ιστοσελίδες παίζουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ως έκτακτη είδηση, ενώ μιλούν για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» εκ μέρους του Μπάιντεν.

Στις αγγλόφωνες εκδόσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πέραν της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος, αναρτώνται άρθρα που αφορούν από τη δολοφονία Τούρκων διπλωματών τη δεκαετία του 1970, μέχρι την δημοσιοποίηση συνέντευξης με τον Αρμένιο Ορθόδοξο Πατριάρχη Sahak Masulyan που, κατά το πρακτορείο Anadolu, επικρίνει όσους «χρησιμοποιούν ως πολιτικό εργαλείο τα γεγονότα του 1915» -όπως τα αναφέρει η Τουρκία- και… ευχαριστεί τον πρόεδρο Erdogan που «είναι ο μόνος Τούρκος πρόεδρος μέχρι στιγμής που έχει εκφράσει ανοικτά την αλληλεγγύη του με την Αρμενική κοινότητα».

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλά ΜΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το Anadolu, παρουσιάζουν την είδηση από την τουρκική αντίδραση κι όχι αυτές καθ΄αυτές τις δηλώσεις Μπάιντεν.

«Σκιά στην αξιότιμη ιστορία μας»

Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν έκανε λόγο για «λυπηρή μέρα όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.

«Απορρίπτουμε σθεναρά τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία» και τον καταδικάζουμε εντόνως. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ατυχή, λυπηρή μέρα όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς η Ουάσινγκτον επέλεξε να ρίξει σκιά στην αξιότιμη ιστορία μας» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024