Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μισό (εκατ)-μισό (εκατ) Ζαγοράκη-Γραμμένου για τον «Τζακ» του Τίγρη

Το μισό (εκατ)-μισό (εκατ) Ζαγοράκη-Γραμμένου για τον «Τζακ» του Τίγρη

Και η «εξυγίανση» συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Το τραγούδησε κάποτε η Άντζι Σαμίου και είναι πιθανό ο Θοδωρής Ζαγοράκης τους στίχους τους θυμάται ακόμη, απ έξω και ανακατωτά.

Λαϊκό παιδί ο «ιστορικός αρχηγός» της 2004 εθνικής μας ομάδας. Του άρεσαν οι νυχτερινές εξορμήσεις, την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να είχε πετάξει τα πανέρια του ακούγοντας «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά» από την γνωστή ερμηνεύτρια.

Γιατί όχι άλλωστε; Σουξέ μεγάλο ήταν το 1992. Την εποχή δηλαδή που μετακόμιζε από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τότε που μάθαινε τις ομορφιές της νύχτες από τον συμπαίκτη του Γιώργο Τουρσουνίδη.

Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο «άσμα» επανέρχεται δριμύτερο τριάντα χρόνια μετά. Και ετοιμάζεται να γίνει ο «ύμνος» της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

Για την ακρίβεια της παλιάς διοίκησης με το νέο… φερετζέ. Πριν ήταν ο Βαγγέλης Γραμμένος (τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;). Τώρα είναι ο Ζαγόρ που όπως φαίνεται δεν ενοχλείται καθόλου από την «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά» πρόκληση που αντιμετωπίζει.

Τα μαντάτα άλλωστε από το «κοσμικό κέντρο» στο Πάρκο Γουδή είναι συγκεκριμένα καιρό τώρα. Από την περίφημη πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ο νέος πρόεδρος σκρίναρε μια χαρά, στον Παναγιώτη Δημητρίου (του τελικού της Ριζούπολης) για να προσφέρει τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, στον Ιάκωβο Φιλιππούση. Σε εκείνον που οι φίλοι αναγνωρίζουν με το προσωνύμιο «Ο Τζακ του Τίγρη».

Σκανδαλάρα ο τρόπος που δόθηκε το «δαχτυλίδι» στον άλλοτε δημοσιογράφο. Παράνομα 100% από τη στιγμή που το καταστατικό της ΕΠΟ ρητά εξηγεί πως ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να προτείνει εκτελεστικό γραμματέα ήταν ο πρόεδρος Ζαγοράκης. Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός έκανε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον συγκεκριμένο διορισμό και αναμένεται η απόφαση την ερχόμενη Τρίτη.

Αλλά μην μένετε σε αυτά. Ήρθαν ήδη και τα επόμενα.

Ο Φιλιππούσης δεν είναι απλά… του Τίγρη. Ήταν ο εξ απορρήτων του άλλοτε Υφυπουργού Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή.

Ο Ζαγόρ δηλαδή δεν «σκρίναρε» μόνο σε έναν άνθρωπο που χρεώνεται 100-0 στον μέχρι πρότινος επώνυμο φίλο της ΑΕΚ, και νυν αφεντικό της. Αλλά και σε κάποιον πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ. Του κόμματος που εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή. Του κόμματος που τον «επέλεξε» για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΝΔ είχε από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει στον Ζαγόρ ότι δεν πρέπει ο νέος εκτελεστικός γραμματέας να είναι κάποιος σαν τον Φιλιππούση. Ή αν θέλετε; Ο ίδιος ο Φιλιππούσης.

Ο πρόεδρος όμως πιθανότατα έκανε πως δεν κατάλαβε. Του αρέσει άλλωστε αυτό το στιλ: «Αδερφέ μην ανησυχείς. Όλα καλά» είναι εσχάτως η αγαπημένη του ατάκα στο τηλέφωνο… Μπορεί κάλλιστα να την έχουν ακούσει και στου «Μαξίμου».

Ο «Τζακ του Τίγρη» δεν είναι σε αναμονή της δικαστικής απόφασης. Είναι ήδη ο εκτελεστικός γραμματέας. Την υπέγραψε τη σύμβαση του. Κλειστό «τριετές» με μηνιαίες αποδοχές (net) της τάξης των 10.000 ευρώ και άνω, λένε κάποιοι που δηλώνουν ενημερωμένοι. Μπροστά δεν ήμασταν αλλά αυτά ακούγονται. Τόσα άλλωστε έλεγαν ότι έπαιρνε ο Τζακ και πριν από τις εκλογές. Τότε που ήταν ακόμη ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ (εκεί τον είχε παρκάρει ο Κοντονής, πριν αλλάξει χαρτοφύλακα στην Κυβέρνηση και αναλάβει το Δικαιοσύνης). Άρα τουλάχιστον σε αυτό προκύπτει μια ισορροπία.

Δέκα χιλιάρικα το μήνα είναι 120 χιλιάρικα το χρόνο. Ο Τζακ έφτασε στο πάρκο Γουδή Οκτώβρη του ΄17. Στην τετραετία Γραμμένου λοιπόν ξεπέρασε το μισό πακέτο, αν οι αριθμοί είναι σωστοί.

Προφανώς το ίδιο θα γίνει και τώρα μιας και η θητεία είναι 3+1 (ο τελευταίος χρόνος γίνεται ξεχωριστή σύμβαση και ολοκληρώνεται με τη πραγματοποίηση των εκλογών). Την πρώτη σύμβαση την υπέγραψε ο Γραμμένος. Τη δεύτερη ο Ζαγόρ: Μισό-μισό λοιπόν. Ισοπαλία.

Έτσι λοιπόν θα το πάει και ο Ζαγοράκης; Όπως ο Γραμμένος; Έτσι θα βάλει τάξη στην ομοσπονδία; Με… επιλογές Τίγρη και με μισθούς που κοντράρουν εκείνον του Προέδρου της Δημοκρατίας; Αυτή θα είναι η μέθοδος του; Ίσως. Να ξέρει όμως ότι το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας από εκείνον έχει άλλες απαιτήσεις. Αν είναι να γίνει ο Γραμμένος 2 ας έμενε στη θέση του ο αυθεντικός. Να γλιτώσει η ΕΠΟ τουλάχιστον τα χαρτόσημα από τις εκλογές.

Κουβαλά βαρύ όνομα ο Ζαγοράκης στο ποδόσφαιρο. Και προς το παρόν φαίνεται να μην το καταλαβαίνει αυτό. Όπως και τα υπόλοιπα που συμβαίνουν γύρω του.

Για την ιστορία: Στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Φιλιππούσης εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Σπύρο Κλαδά. ο οποίος πριν λίγο καιρό πήγε στο Μαξίμου όπου πήρε διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα στις επόμενες εκλογές. Αν και «Καραμανλικός» ο συγκεκριμένος κατά το ρεπορτάζ, φαίνεται πως έχει ακόμη έρεισμα στο κόμμα.

Γιατί ανέλαβε τον «Τζακ»; Μα γιατί είναι ο κολλητός φίλος του (κάποιοι λένε ότι είναι και κουμπάροι). Τόσο κοντά του, που έγινε φίλος και του Σταύρου Κοντονή. Ο Κλαδάς είναι δικηγόρος που η ΕΠΟ έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον την τελευταία 4ετία (με το ανάλογο βαλάντιο φυσικά). Την έχει εκπροσωπήσει σε χαμένες υποθέσεις όπως η κάρτα υγείας κλπ. Σιγά λοιπόν μην αρνούνταν βοήθεια στον φίλο του.

Και στην προσφυγή του Ολυμπιακού θα του συμπαρασταθεί. Και όπου άλλου χρειαστεί σύντομα. Ναι, και να είστε βέβαιοι ότι θα χρειαστεί. Διότι εκτός όλων τον άλλων ο Φιλιππούσης παραμένει και ο εκπρόσωπος της ποδηλασίας στην ΕΟΕ ενώ υπάρχει ασυμβίβαστο. Και αυτή είναι μια υπόθεση που… δεν έχει στη μέση ούτε Ζαγόρ, ούτε Γραμμένο, ούτε αναπληρωτή Δημητρίου.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024