Σπίτι με το MEGA: Η ιστορία πίσω από το «Τσιγάρο» του Κότσιρα
Αν μιλάμε για τραγούδι που χαρακτήρισαν σπουδαία την καριέρα του Γιάννη Κότσιρα σίγουρα από τη λίστα δεν μπορεί να λείπει το «Τσιγάρο».
Από τον δίσκο του 1997 «Μόνο ένα φιλί» η μελωδία της Ρεμπούτσικα συντροφεύει όλου του κόσμου τους καπνιστές και όχι μόνο.
Οι στίχοι της Ελένης Ζιώγα έδωσαν στον Κότσιρα μια τρομερή επιτυχία και ένα χασάπικο που λατρέψαμε.
Ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας έχει αποκαλύψει την ιστορία του τραγουδιού.
«Ήταν καλοκαίρι του 1996. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, είχαν μόλις μετακομίσει σε μια μονοκατοικία στην Αγία Παρασκευή. Στην σοφίτα, η Ευανθία με το βιολί της, γεννούσε συνεχώς αυτές τις απίστευτες μελωδίες που όλοι γνωρίζουμε. Στο υπόγειο ο Παναγιώτης είχε στήσει ένα στούντιο ηχογράφησης και έγραφε τα δικά του. Τα μοναδικά του. Αλλά και ως αιώνιος έφηβος έπαιζε σαν παιδί. Όταν πήγα για καφέ, με φώναξε ο Παναγιώτης να μου δείξει πως πειραματίζεται με τις μελωδίες της Ευανθίας. Από βαλς χασάπικο. Από τάνγκο, συρτό και η δημιουργικότητα στο αποκορύφωμα της. Εκείνη την ημέρα άκουσα για πρώτη φορά, την μελωδία της Ρεμπούτσικα σε ρυθμό χασάπικου και την ερωτεύτηκα. Μετά από λίγες μέρες η υπέροχη Ελένη Ζιώγα έγινε η νονά του. “Το τσιγάρο”».
Αμέσως μετά το πιο πρόσφατο αλλά εξίσου όμορφο «Κάθε φορά» του 2016 σε μουσική Σταύρου Σιόλα και στίχους Σταύρου Σταύρου.
- Μεξικό: Συλλήψεις δυο ηγετών καρτέλ – Ο ένας δυνητικός διάδοχος του ισχυρού «Ελ Μέντσο»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442