Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίτημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ στα συστήματα ελέγχου γλυκόζης

Αίτημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ στα συστήματα ελέγχου γλυκόζης

Συνάντηση των εκπροσώπων των ασθενών με διαβήτη, με τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ που μελετούν τις νέες τεχνολογίες, για αποζημίωσή τους από τον φορέα

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες όλων των πασχόντων.

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασαν τα μέλη της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο κοινής σύσκεψης με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες, με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ κ. Θεόδωρου Παπαϊωάννου, της Συντονίστριας της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Υλικών και Προϊσταμένης του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης-Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κ.Υ. του ΕΟΠΥΥ κας Μαρίας Πανουσοπούλου και των μελών της Υποεπιτροπής κ.κ. Ηλία Γιαλλαφού, Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου και Λαμπρινής Κουτσομπόγερα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας, στη διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης ένταξης στην αποζημίωση του ΕΟΠΠΥ των συστημάτων παρακολούθησης γλυκόζης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την τεκμηρίωση από σχετική επιστημονική επιστολή. Σημείωσε επίσης πως η ένταξη και η αποζημίωση κάθε νέας τεχνολογίας που αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες συμβάλλουν τεκμηριωμένα, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων καθώς και στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση του Διαβήτη τους.

Επιπλέον, η ένταξη όλων των σύγχρονων τεχνολογιών στον κατάλογο των αποζημιούμενων προϊόντων, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον ΕΟΠΥΥ, καθώς όλες αυτές οι τεχνολογίες προλαμβάνουν και απομακρύνουν βάσει μελετών τον κίνδυνο των κοστοβόρων επιπλοκών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ παρουσίασε διεξοδικά τη λειτουργία των νέων τεχνολογικών συστημάτων στιγμιαίας και συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης, όπως επίσης και τη χρησιμότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε ένα άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Από την πλευρά της, η κ. Πανουσοπούλου τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι σημαντική και επωφελής και για τις δύο πλευρές, πάσχοντες και ΕΟΠΥΥ, και επεσήμανε ότι ο Οργανισμός επικεντρώνεται στους ασφαλισμένους και στη διασφάλιση της υγείας τους, τονίζοντας πως αν η υγεία του ασφαλισμένου επιβαρύνεται, αντίστοιχα συμβαίνει το ίδιο και για τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε τη πρόθεσή του η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, καθώς ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να βγει ωφελημένος προωθώντας παράλληλα λύσεις προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Τα Μέλη της Υποεπιτροπής Διαπραγμάτευσης εξέφρασαν τις απορίες τους για την αναγκαιότητα του κάθε συστήματος στους πάσχοντες από Διαβήτη, ενώ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία είναι ραγδαία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον ΕΟΠΥΥ και σημαντικό είναι να υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες όλων των πασχόντων.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναμένει η ένταξη αυτών των συστημάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ να μην καθυστερήσει και ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με τον Οργανισμό για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, επισημαίνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ήταν και η ένταξη προδιαγραφών που αφορούσαν τα θεραπευτικά υποδήματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έγινε τον τελευταίο καιρό, μετά από πολυετείς προσπάθειές της.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024