Οι υγειονομικοί από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο για να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό.

Με συνθήματα διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υγειονομικοί που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, η πομπή μπήκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου για να ξεκινήσει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η τελετή εγκαινίων των νέων 18 ΜΕΘ δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Οι υγειονομικοί από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο για να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και του ΕΣΥ, έρχεται να εγκαινιάσει κλίνες ΜΕΘ, χωρίς να υπάρχει προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, έχει ως εξής:

«Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας καλώντας σας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ.

Το αίτημά μας στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτή. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.

Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ, αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία.

Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και

Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr