Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης: Εκπνέει η προθεσμία για να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για βιασμό

Πέτρος Φιλιππίδης: Εκπνέει η προθεσμία για να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για βιασμό

 Ο κωμικός ηθοποιός, έχει λάβει κλήση, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Λήγει το μεσημέρι λήγει η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε λάβει ο Πέτρος Φιλιππίδης για να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία, αναφορικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο κωμικός ηθοποιός, έχει λάβει κλήση, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Μέσω συνηγόρου πριν από δύο εβδομάδες είχε ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και μπορεί μέσω του δικηγόρου του να παραδώσει γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του. Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητηθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η πλευρά του ηθοποιού τηρεί σιγήν ιχθύος για τη στάση που θα κρατήσει, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρνηθεί τα όσα οι τρεις καταγγέλουσες, τού έχουν καταλογίσει.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, σε εξώδικη δήλωση του είχε αναφέρει: «Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εθισμός στην κατάρρευση, που απειλεί να ακυρώσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα είδος μιθριδατισμού: μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, όμως την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σε προδώσει. Ξέρετε ποιός είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα».

Οι καταγγελίες

Τα αδικήματα που έχουν περιγράψει οι καταγγέλλουσες  φέρονται να έχουν τελεστεί τα έτη 2008, 2010 και 2014. Ο γνωστός κωμικός πέρα από τις καταγγελίες των τριών γυναικών έχει να αντικρούσει και μαρτυρικές καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και οι οποίες δόθηκαν στον εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία για τα τρία αυτά αδικήματα, που είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Αν και υπήρξαν κι άλλες, όπως εκείνες που υπέγραφαν η Αννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, (αφορούσαν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και είχαν παραγραφεί), οι αρχές, όπως υποχρεούνται, ερεύνησαν μόνο τις περιπτώσεις, που δεν έχουν παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σπυρόπουλος εξέτασε περισσότερες από τέσσερις περιπτώσεις που αφορούσαν σε κακουργηματικές πράξεις, ωστόσο, μόνον σε τρεις δεν είχε παρέλθει ο χρόνος παραγραφής, με αποτέλεσμα την κλήτευση του Π. Φιλιππίδη για εξηγήσεις.

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό για επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Η δεύτερη έχει καταθέσει ότι βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και ασέλγησε πάνω της έχοντας βγάλει με την βία το παντελόνι της. «Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε», έχει αναφέρει στην καταγγελία της, ενώ εξήγησε ότι λίγο πριν κατορθώσει να διαφύγει, ο ηθοποιός της είπε «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τρίτη φέρεται να έχει πει πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να την μεταφέρει μετά από συνάντηση για δουλειά. Η καταγγέλουσα, ανέφερε ότι όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024