Ο συνήγορός του ο οποίος ζήτησε και έλαβε εκ μέρους του την προθεσμία προκειμένου ο ηθοποιός να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων

Σε δύο εβδομάδες ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες που τον βαρύνουν για μία πράξη βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014.

Την Παρασκευή ο κ. Φιλιππίδης δεν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου ωστόσο παρέστη ο συνήγορός του ο οποίος ζήτησε και έλαβε εκ μέρους του την προθεσμία προκειμένου ο ηθοποιός να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Για την υπόθεση υπάρχουν ήδη δύο επιβαρυντικές καταθέσεις από δύο μάρτυρες.

Πρόκειται για φίλη της μια καταγγέλουσας -που δέχθηκε απόπειρα βιασμού το 2010- η οποία κατέθεσε ότι είδε το θύμα λίγη ώρα μετά την επίθεση και είχε σημάδια στο πρόσωπο και το λαιμό της.

Η δεύτερη μάρτυρας είναι φίλη της γυναίκας που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού το 2014 και ανέφερε ότι λίγο καιρό μετά την επίθεση το θύμα της εκμυστηρεύτηκε τα όσα έζησε.

Οι τρεις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Οι τρεις παθούσες έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα για τις επιθέσεις που δέθηκαν από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η πρώτη και πιο σοβαρή καταγγελία αφορά την πράξη του βιασμού του 2008.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Οι δύο άλλες καταγγελίες αφορούν απόπειρες βιασμού, μία το 2010 στο θέατρο όπου εργαζόταν και μία το 2014, στο αυτοκίνητο του.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο».

Και στο επόμενο ραντεβού του με τις εισαγγελικές αρχές, αφενός ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δικαίωμα να ζητήσει κι άλλη προθεσμία, κι, αφετέρου, δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στα δικαστήρια καθώς έχει δικαίωμα να καταθέσει υπόμνημα εξηγήσεων δια του δικηγόρου του.

Ενώπιον του εισαγγελέα κι άλλος γνωστός ηθοποιός για βιασμό

Το metoo των καλλιτεχνών ενώπιον του εισαγγελέα όμως δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί κι άλλος γνωστός ηθοποιός ο οποίος καταγγέλεται για βιασμό το 2020.

Επιπλέον, σήμερα Πρόεδρος του πειθαρχικού ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας έφερε κι άλλες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εκεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr