Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περικλής Αλμπάνης: «Υπήρχαν παρενοχλήσεις από μεγάλα ονόματα της παλαιότερης γενιάς»

Περικλής Αλμπάνης: «Υπήρχαν παρενοχλήσεις από μεγάλα ονόματα της παλαιότερης γενιάς»

«Είχα και μαρτυρίες από γυναίκες συναδέλφους, ότι ο “τάδε”, μου έκανε “αυτό”, ο “τάδε” μου έκανε “εκείνο”, ήταν σαν… κατεστημένο» αποκαλύπτει ο γνωστός ηθοποιός Περικλής Αλμπάνης

Ο Περικλής Αλμπάνης είναι ένας από τους Έλληνες ηθοποιούς που μετρά πολλά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Περικλής Αλμπάνης σε πρόσφατη συνέντευξη τού στο περιοδικό «Λοιπόν»  ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, λέγοντας ότι και παλαιότερα υπήρχαν ως κατεστημένο.

Μετά τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων μορφών βίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το θέατρο θα πληγεί ή ήταν ένα σημείο των καιρών και θα ξεχαστεί με το χρόνο;

«Όχι, δεν θα πληγεί το θέατρο, ίσα-ίσα, νομίζω ότι το θέατρο θα βγει πιο δυνατό. Αυτό που θα γίνει, επειδή μερικοί είχαν την εξουσία στα χέρια τους, τώρα ο άλλος θα σκεφτεί πάρα πολύ να κάνει τα ίδια πράγματα που έκαναν άλλοι συνάδελφοι.

Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις παλαιότερα, τότε που ξεκινούσες τα επαγγελματικά σου βήματα στη υποκριτική;

Στο ξεκίνημά μου, στη Αθήνα, γνώρισα την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Παρενοχλήσεις βέβαια, γίνονταν».

Γιατί δεν είδαν το φως της δημοσιότητας;

«Γιατί το θεωρούσαν δεδομένο αυτό που γινόταν. Οι κοπέλες ή οι άντρες σ’ αυτή τη φάση, άλλοι το δέχονταν κι άλλοι όχι.

Το θεωρούσαν δεδομένο ότι έπρεπε να γίνει, αυτό ήταν de facto από τη προηγούμενη γενιά. Αυτά που ακούγαμε από τους προηγούμενους γίνονταν και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ηθοποιούς παλαιότερης γενιάς, ότι έπρεπε να γίνει αυτό…άλλος είχε κρεβάτι μέσα στο καμαρίνι του».

Μιλάς για σπουδαίους πρωταγωνιστές και μεγάλα ονόματα;

«Σωστά… Και τη “σκυτάλη” την πήραν οι πιο νέοι μετά, η γενιά η δική μου, έτσι γινόταν. Είχα και μαρτυρίες από γυναίκες συναδέλφους, ότι ο “τάδε”, μου έκανε “αυτό”, ο “τάδε” μου έκανε “εκείνο”, ήταν σαν… κατεστημένο. Οι μαρτυρίες αυτές ήταν όπως ήθελε να τις κατασκευάσει αυτή που μου το έλεγε, για παράδειγμα ότι δεν ενέδωσε, αλλά και να είχε ενδώσει, αυτό δεν το ξέρει κανένας.

Δε νομίζω να συνδέεται η πορεία μιας κοπέλας ή ενός άντρα, στο ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έκανε καριέρα, ή όχι, δεν συμβαίνει, αυτό είναι υπερβολή. Αν υπήρχε ταλέντο, θα έβγαινε στην επιφάνεια. Η εξουσία είναι πολύ γλυκιά και πολλές φορές την εκμεταλλεύονται, γίνεται κατάχρηση, κι αυτό ίσως αλλάξει».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τι έλεγε για τα θέματα αυτά;

«Η Αλίκη δε μιλούσε πάνω σ’ αυτό το θέμα, όχι, ποτέ. Η Αλίκη είχε την άποψη ότι πρέπει να ελίσσεσαι στον χώρο, να είσαι έξυπνος».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024