Ο Παύλος Χαϊκάλης, που αυτοπροσδιορίστικε ως «αρσενικό παλαιάς κοπής», από αγαπητός κωμικός ηθοποιός, έγινε υφυπουργός,  και πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Κατά δήλωσή του θα δρόσιζε την «καυτή πατάτα» του ασφαλιστικού, ωστόσο η «καυτή πατάτα» που τελικά κόπιασε να δροσίσει ήταν αυτή των καταγγελιών για παρενοχλήσεις στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.

Περίπου 6 χρόνια πίσω, ο κωμικός ηθοποιός με χόμπι την αστρολογία ανέλαβε ως υφυπουργός Εργασίας, ένα «πυρηνικό» χαρτοφυλάκιο της διακυβέρνησης της χώρας υπό την τότε κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Μόλις χθες, την Πέμπτη 22/4, το όνομα του γνωστού ηθοποιού και πρώην υφυπουργού Παύλου Χαϊκάλη, επανεμφανίστηκε στην επικαιρότητα,την Πέμπτη 22/4, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο, κυκλοφορώντας με όχημα που δεν ήταν ασφαλισμένο. 

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αρσενικό παλαιάς κοπής», από αγαπητός κωμικός ηθοποιός, έγινε υφυπουργός,  και πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο κ. Χαϊκάλης παραδέχτηκε πως παρενόχλησε σεξουαλικά την ηθοποιό Ηλιάνα Αραβή, μετά από καταγγελία της τελευταίας ότι «αυνανιζόταν στο τηλέφωνο», ενώ της μιλούσε «πάρα πολύ πρόστυχα».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε αίσθηση: Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε πως γνώρισε την κοπέλα στην ηλικία των 19 ετών, δηλώνοντας «ευαισθησία με το θέμα της ηλικίας» και σημείωσε πως… ήταν ερωτευμένος μαζί της και της έδειχνε το ενδιαφέρον του με διακριτικό τρόπο. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε με αρκετή δόση κυνισμού, είναι «αρσενικό παλιάς κοπής» οπότε, όταν μια γυναίκα τού λέει «όχι», αυτός επιμένει.

Έσπευσε, πάντως, να ζητήσει «δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, τον πατέρα και τη μητέρα της εάν την προσέβαλα».

Δείγματα είχε δώσει και νωρίτερα:

Από «γριά Μήτσι» υφυπουργός

Γνωστός στο πανελλήνιο για το πηγαίο υποκριτικό ταλέντο του, το οποίο έχει επιδείξει σε πλήθος κινηματογραφικών, θεατρικών αλλά κυρίως τηλεοπτικών παραγωγών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως σήμερα,  ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια διαρκώς ανοδική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, έχοντας καταφέρει να συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικών ηθοποιών της γενιάς του.

Από τη γριά «Μήτσι» στους Δέκα Μικρούς Μήτσους, τον «Μιμάκο» στο 50-50 αλλά, τον διαχειριστή στο σίριαλ «Η πολυκατοικία», τη συμμετοχή του στην ταινία «Safe Sex» του 1999, ο Παύλος Χαϊκάλης, εξαργυρώνοντας την επιτυχία του,  έγινε πολιτικός , συντασσόμενος στο πλευρό του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέλαβε μάλιστα υπουργική καρέκλα.

Έξι χρόνια πριν, ο Παύλος Χαϊκάλης  έφτανε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί ως υφυπουργός Εργασίας και στις δηλώσεις υπόσχονταν να δροσίσει την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού: «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω, σε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Είναι μία πολύ καυτή πατάτα, που θα την πάρω με αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη… δροσίσω», είχε πει.

Αργότερα… ο ίδιος είχε επιχειρήσει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό όταν παραδέχτηκε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είπαν πολλές υπερβολές προεκλογικά. «Θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί, συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά», είχε αναφέρει.

Η «θυελλώδης» εμπλοκή του στην πολιτική

Ο Παύλος Χαϊκάλης αναμίχθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις εκλογές του 1993 όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Κατέβηκε στην εκλογική περιφέρεια Αχαΐας συγκεντρώνοντας 1.006 σταυρούς προτίμησης, και κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 11 υποψηφίους του κόμματός του.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην εκλογική περιφέρεια Αττικής λαμβάνοντας 18.533 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενος στην πρώτη θέση ανάμεσα στους 15 υποψηφίους του κόμματός του. Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 επανεξελέγη βουλευτής, έχοντας τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του, πάλι στην περιφέρεια Αττικής. Ανανέωσε τη θητεία του στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ενώ στις 18 Ιουλίου 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του ανέθεσε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέχρι και τις 27 Αυγούστου 2015, όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η φαιδρή καταγγελία περί απόπειρας… χρηματισμού

Κατά κοινή ομολογία, ο Παύλος Χαϊκάλης δεν άφησε πίσω του κυβερνητικό έργο ως υφυπουργός Εργασίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατάφερε όμως να διασκεδάσει το πανελλήνιο, με την αλήστου μνήμης καταγγελία του για απόπειρα… χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όντας βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 2014, ο κ. Χαϊκάλης τράβηξε τα βλέμματα της δημοσιότητας μετά την καταγγελία του αυτή, η οποία μπήκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριζε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου γνωστός, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, του προσέφερε χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τού προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του τραπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. Προσέθεσε ότι για το θέμα ήταν ενήμερος -τότε- ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο.

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε το χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα-ρολόι, ενώ υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. «Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα» υποστήριζε ο κ. Καμμένος.

Η μήνυση από Σαμαρά

Πάντως, στο επτασέλιδο πόρισμα που παρέδωσε ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, διατυπωνόταν η αμφιβολία του για τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο πόρισμά του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε μήνυση εναντίον του Π.Χαϊκάλη, μιλώντας για «σκευωρία πολιτικών εκβιασμών» και «συκοφαντίες», με τον ηθοποιό/βουλευτή, να ανακρούει πρύμνα υποστηρίζοντας ότι δεν κατηγόρησε το Σαμαρά «Ποτέ δεν είπα ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός. Δεν κατηγορώ κανέναν».

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά την πολιτική «αποστρατεία» ο Παύλος Χαϊκάλης επέστρεψε στην τηλεόραση, διατηρώντας έκτοτε χαμηλό προφίλ μέχρι την ημέρα που ξέσπασε η θύελλα των αποκαλύψεων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάματος, με το όνομά του να είναι από τα πρώτα που ενεπλάκησαν και μάλιστα με πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του.

Γεγονός είναι πάντως πως ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος έχει δηλώσει πως… είχε προβλέψει αστρολογικά το lockdown στα θέατρα εξαιτίας της πανδημίας… αυτή την εξέλιξη δεν κατάφερε να την προβλέψει

Η θύελλα των αποκαλύψεων για το σκοτεινό πρόσωπο του ελληνικού θεάματος παρέσυρε γρήγορα τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ήταν η ηθοποιός Ηλιάνας Αραβή εκείνη που ανέφερε πρώτη το όνομά του καταγγέλλοντας ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της ίδιας αλλά και των γονιών της επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί τη θέση ισχύος που είχε απέναντί της.

«Αυνανιζόταν στο τηλέφωνο», ενώ της μιλούσε «πάρα πολύ πρόστυχα» αποκάλυψε η ηθοποιός. Ο ίδιος ο Χαϊκάλης παραδέχτηκε αμέσως πως την παρενόχλησε σεξουαλικά  -ίσως για να προλάβει τα χειρότερα- και ζήτησε «δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, τον πατέρα και τη μητέρα της εάν την προσέβαλα».

Στη συνέχεια, ωστόσο, έκανε τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο δηλώνοντας… «ερωτευμένος» με το θύμα του, καθώς και ότι είναι «αρσενικό παλιάς κοπής» οπότε, όταν μια γυναίκα τού λέει «όχι», αυτός επιμένει, δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων πανταχόθεν.

Την καταγγελία της Ηλ. Αραβή ακολούθησαν άλλες τέσσερις, επίσης για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση,

 Σιωπή

Παρά τον αρχικό αναβρασμό όμως, ξαφνικά τα πάντα σώπασαν…

Ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης είπε χαρακτηριστικά «τελείωσε για μένα όλη η ιστορία, δεν ξαναβγαίνω πουθενά».

Το τι ακριβώς συνέβη δεν έχει γίνει γνωστό. Ο ηθοποιός πάντως θα πρέπει να νοιώθει ανακουφισμένος καθώς η σωρεία καταγγελιών για άλλους γνωστούς ηθοποιός ίσως συνέβαλλε ώστε να κοπάσει η συζήτηση γύρω από το όνομα του «αρσενικού παλαιάς κοπής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr