Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Λίνγκαρντ για τη μάχη του με την κατάθλιψη (vid)

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Λίνγκαρντ για τη μάχη του με την κατάθλιψη (vid)

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ χρειάστηκε να ξεπεράσει την κατάθλιψη που είχε, προκειμένου να… ξαναβρεί τον καλό του ποδοσφαιρικό εαυτό.

O Tζέσι Λίνγκαρντ εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας, έχοντας σημειώσει 9 γκολ μαζί με 4 ασίστ στις 10  συμμετοχές του με την Γουέστ Χαμ. Όμως αυτές οι εμφανίσεις του στο γήπεδο θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει άδοξα τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αποκάλυψε ο ποδοσφαιριστής, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε σε podcast με θέμα «ψυχική υγεία και lockdown», είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον για το αγαπημένο του άθλημα, δεδομένης και της κατάθλιψης που περνούσε και η μητέρα του, σε σημείο που σκέφτηκε μέχρι και να το παρατήσει. Ο ίδιος δήλωνε χαρούμενος εκείνη που έμενε στον πάγκο εκείνη την περίοδο, γιατί το μυαλό του δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 28χρονος.

«Δεν σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, απλά να κάνω ένα διάλειμμα, αλήθεια. Πήγαινα στα παιχνίδια και ήμουν χαρούμενος που καθόμουν στον πάγκο, κι αυτό δεν είμαι εγώ. Έλεγα στον αδερφό μου τις προάλλες: «Θυμάσαι που ήμουν χαρούμενος που ήμουν στον πάγκο κι όλα αυτά;» Δεν ήθελα να παίζω διότι το μυαλό μου ήταν αλλού, δεν ήμουν καθόλου συγκεντρωμένος. Σκεφτόμουν άλλα πράγματα και προφανώς τα κρατούσα όλα μέσα μου. Κι όταν προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο, απλά δεν μπορείς.

Νιώθεις σαν να είσαι άλλος άνθρωπος. Ένιωθα ότι δεν ήμουν ο Τζέσι Λίνγκαρντ. Ακόμη και στα παιχνίδια, αισθανόμουν ότι το παιχνίδι απλά με προσπερνούσε, σαν να μην ήθελα να βρίσκομαι εκεί. Ήταν τρελό. Έτσι, μίλησα ανοιχτά στη Γιουνάιτεντ και τους είπα τι περνούσα, τι περνούσε η μητέρα μου και είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν.

Θα μπορούσα εύκολα να έχω αποσυρθεί στη διάρκεια του lockdown. Ήμουν σε φάση: «Μπα, δεν θέλω να το κάνω αυτό». Θα μπορούσα να τα έχω παρατήσει, αλλά η πάλη μέσα μου με οδηγεί πάντα πίσω στη ζωή και στο lockdown άρχισα να «λιώνω» στο γυμναστήριο, να τρέχω. Ήθελα να επιστρέφω στην προπόνηση πιο γρήγορος και στην καλύτερη φυσική κατάσταση από κάθε άλλον και το κατάφερα.

Νιώθω ότι το lockdown κατά κάποιον τρόπο με επανέφερε, με άλλαξε. Παρακολούθησα τους παλιούς μου αγώνες, τα ματς στο Μουντιάλ και σκέφτηκα «Ναι, αυτός είναι ο πραγματικός Τζέσι Λίνγκαρντ». Στο διάστημα που πέρασα τις τελευταίες δύο σεζόν, απλά δεν ήμουν ο εαυτός μου και αυτό φαίνεται’’

Ο αδερφός μου που ζει μαζί μου μπορούσε να το καταλάβει αυτό και μάλιστα, έχει ένα βίντεο με μένα που κυριολεκτικά είμαι ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιτάζω το ταβάνι για τρία λεπτά σαν να είμαι αόρατος κι απλά σκεφτόταν «Τι του συμβαίνει; Πρέπει να έχει όλο το βάρος του κόσμου στους ώμους του». Και ούτε εκείνος δεν ήξερε τότε τι ακριβώς περνούσα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024