Με καλάθι του Κέβιν Πάνγκος 10.7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, η Ζενίτ επικράτησε στην Ισπανία με 76-74 της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague.
Οι Ρώσοι έβαλαν… βόμβα στην Βαρκελώνη και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έσπασε την έδρα των Καταλανών και πλέον το δεύτερο παιχνίδι της σειράς είναι σαν τελικός για τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους, που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την αποψινή ήττα.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Πάνγκος με 19 πόντους (9 ασίστ), ενώ διψήφιος ήταν επίσης ο Κέι Σι Ρίβερς με 11 πόντους. Από τους γηπεδούχους 18 πόντους είχε ο Ντέιβις και 15 ο Χίγκινς, ενώ 12 είχε ο Κούριτς και 10 ο Μίροτιτς. Ο Καλάθης έπαιξε 30:50 λεπτά, στα οποία είχε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Πάνγκος προηγήθηκαν με 18-12, ωστόσο, στο τελευταίο κομμάτι του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και λίγο πριν την λήξη της περιόδου ισοφάρισαν σε 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ρώσοι έσφιξαν την άμυνά τους, βρηκαν ρυθμό στην επίθεση και έφτασαν ακόμα και στο +17 (29-46). Οι Καταλανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 48-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να μαζέψουν τη διαφορά και κατάφεραν στο 27’ να βρεθούν σε απόσταση δύο πόντων (51-53). Όμως, οι Ρώσοι δεν αγχώθηκαν και με μεγάλα σουτ από τον Κέι Σι Ρίβερς μπήκαν στην τελευταία περίοδο με 7 πόντους αβαντάζ (61-54).
Ο Κούριτς απάντησε στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και μείωσε στους δύο πόντους (61-63), ενώ λίγο αργότερα η Μπάρτσα έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε με 72-71. Ο Ρίβερς με μεγάλο τρίποντο έφερε ξανά την Ζενίτ μπροστά στο σκορ (74-72), με τον Ντέιβις να ισοφαρίζει σε 74-74. Οι γηπεδούχοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον Πάνγκος. Ο γκαρντ της Ζενίτ με καλάθι 10.7’’ πριν το τέλος έκανε το 76-74 και έδωσε τη νίκη στη ρώσικη ομάδα, αφού ο Χίγκινς αστόχησε στην τελευταία επίθεση.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
«Αγκαλιά» με την παραμονή της στην Premier League είναι η Λιντς μετά το 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Μπέρνλι, χάρη στην οποία έφτασε στο +9 από την 18η Τότεναμ που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.
Αν και χωρίς τον τραυματία Ταβάρες στη διάθεσή της, η Ρεάλ επικράτησε και στο 2ο παιχνίδι στην Ισπανία της Χάποελ Τελ Αβίβ (102-75) κι έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ. Σούπερ Γκαρούμπα και Καμπάτσο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ιγκόρ Τιάγκο μπορεί να επέκτεινε τον Φεβρουάριο το συμβόλαιό του όμως τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και κοστολογείται 80 εκατ. ευρώ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στα προκριματικά του World Cup που διεξάγονται στο Ρότερνταμ καθώς νίκησε σχετικά εύκολα την Ιταλία με 15-11. Από 3 γκολ Πλευρίτου και Σάντα.